Τα νέα μέτρα για τις γιορτές – Σύσταση Πλεύρη στους έφηβους και τους νέους για testing μετά από κάθε έξοδο

Τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού στις γιορτές, ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τα οποία εισηγήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά τα ανησυχητικά δεδομένα για την διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον».

«Η Όμικρον βρίσκεται και στη χώρα μας» ανέφερε αρχικά ο κ. Πλεύρης τονίζοντας ότι στο σκέλος της μεταδοτικότητας η νέα μετάλλαξη είναι πολύ υψηλή αν και υπάρχουν ενδείξεις για χαμηλότερη νοσηρότητα.

Τα νέα μέτρα στις γιορτές

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης και με βάση τις εισηγήσεις τις επιτροπής, τα μέτρα αφορούν δύο στάδια:

1ο. Από αύριο 24 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου

2ο: Από τις 3 Ιανουρίου 2022 και μετά.

Από αύριο στις 6 το πρωί ισχύουν τα εξής νέα μέτρα για τις γιορτές

– Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους όπως γυμναστήρια και εστιατόρια.

-Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

–Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις των Δήμων για τις εορτές. (φεστιβάλ, events των Δήμων κλπ)

-Όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, την 2η και την 4η ημέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

-Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Μετά τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης είπε πως το νέο πακέτο μέτρων θα αφορά στην διασκέδαση, τις εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και γενικότερα μέτρα που θα τηρούνται με αυστηρότερο τρόπο και αφορούν δραστηριότητες δεν είναι αναγκαίες.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «αν είχα παιδιά σε ηλικία που βγαίνουν έξω και διασκεδάζουν, θα συνέστηνα να εξετάζονται μετά από κάθε έξοδο. Τα νέα παιδιά πρέπει να προσέξουν μετά την έξοδό τους να προσέξουν τις επαφές τους με τους ηλικιωμένους».

Ο κ. Θ. Πλεύρης απαντώντας σε ερώτηση για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν.
«Η κατάσταση είναι δυναμική και μετά την συνεδρίαση των επιστημόνων στις 27 Δεκεμβρίου θα επικαιροποιηθούν τα δεδομένα».

Σχετικά με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι υπάρχουν ήδη εισηγήσεις για τις αθλητικές δραστηριότητες. «Όταν ανακοινώσουμε το πλαίσιο που θα ισχύει από τις 3 Ιανουαρίου και για 15 ημέρες θα υπάρξει ειδική αναφορά σε αυτή την κατηγορία».

Αναφορικά με τις εκκλησίες ο κ. Πλεύρης είπε πως ισχύουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, ενώ σε ερώτηση για το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκα διευκρίνισε ότι «ισχύει το διοικητικό πρόστιμο και θα επιδίδεται όπου εντοπιστούν παραβάσεις».

Ο κ. Πλεύρης απέκλεισε τέλος, την επαναφορά του SMS και τόνισε ότι τα μέτρα για τον νέο χρόνο δεν θα παραπέμπουν σε lockdown.

Διαβάστε εδώ τις Εισαγωγικές τοποθετήσεις

Νέα μέτρα Πλεύρης Οικονόμου

Διαβάστε επίσης

Θάνος Δημόπουλος και Γκίκας Μαγιορκίνης μοιράζονται τις γνώσεις τους για την Όμικρον

Με ποιες ανώδυνες θεραπείες «απογειώνουμε» τη μειωμένη λίμπιντο στις γυναίκες

Η κορυφή του παγόβουνου τα κρούσματα της Όμικρον, ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική – Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.