Πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών στην Ελλάδα – Πώς θα μπαίνουν στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα

Το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στην Ελλάδα έδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αλλά για να ξεκινήσει η διαδικασία αναμένουμε τις παρτίδες των παιδικών εμβολίων της Pfizer.

Εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη σημερινή ενημέρωση για την εξειδίκευση των μέτρων είπε:

«Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ηλικίες 5 έως 11 ετών στην Ελλάδα. Αναμένονται τα εμβόλια, προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού και αυτό γιατί είναι διαφορετικά εμβόλια από αυτά που δίνονται στον ενήλικο πληθυσμό σε ότι αφορά τη δοσολογία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Δεκεμβρίου – μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός – θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του εμβολίου των BioNTech/Pfizer για παιδιά 5-11 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, κάνοντας λόγο για «καλά νέα για τους γονείς και τα παιδιά». Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την γερμανική BioNTech.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε την περασμένη Δευτέρα 29/11 ότι η μελέτη αποτελεσματικότητας σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έδειξε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες. Το εμβόλιο για τα παιδιά θα έχει 10 miligram αντί των 30 που περιέχει το εμβόλιο για τα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Με self test στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα οι ανήλικοι

Επίσης ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα θα μπορούν να εισέρχονται μόνον εμβολιασμένοι και για την είσοδο των ανήλικων παιδιά θα απαιτείται self test. Ο κ. Θ. Πλεύρης στην ενημέρωση ανέφερε ότι θα απαιτείται rapid test για την είσοδο στα πάρκα, αλλά στη συνέχεια διευκρινίστηκε από το υπουργείο Υγείας ότι θα απαιτείται self test και όχι rapid.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα με την παραλλαγή Όμικρον

Χαρτογράφηση στην Ακμή: Δείτε τι προκαλεί έξαρση στα σπυράκια σε κάθε σημείο του προσώπου σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.