Διαθέσιμο από 13 Δεκεμβρίου το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5-11 ετών

Στις 13 Δεκεμβρίου – μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός – θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του εμβολίου των BioNTech/Pfizer για παιδιά 5-11 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, κάνοντας λόγο για «καλά νέα για τους γονείς και τα παιδιά». Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την γερμανική BioNTech.

Επίσπευση κυκλοφορίας 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της, η επίσπευση της κυκλοφορίας δεν θα επηρεάσει τις ποσότητες των εμβολίων που θα παραδοθούν, «χάρη στην τεράστια προσπάθεια» από πλευράς των εργαζομένων των δύο εταιριών.

Στη Γερμανία ζουν περίπου 4,5 εκατομμύρια παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας και, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, αρχικά θα διατεθούν 2,4 εκατομμύρια δόσεις, ενώ περαιτέρω παραγγελίες αναμένεται να παραδοθούν στην αρχή του επόμενου έτους.

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως το 46,1%, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Σπαν δήλωσε ακόμη ότι ο αριθμός των ενισχυτικών εμβολίων που έχουν ήδη χορηγηθεί έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια, με σχεδόν ένα στα τρία άτομα άνω των 60 ετών να έχει ήδη λάβει την αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι ο αριθμός θα έχειυπερδιπλασιαστεί.

Εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετων στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει τονίσει πολλάκις ότι εφόσον  η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εγκρίνει τον εμβολιασμό των παιδιών θα έρθουν και τα εμβόλια. Γιατί είναι άλλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για αυτές τις ηλικίες, με άλλη δόση.

Επομένως, περιμένουμε την έγκριση της δικής μας Επιτροπής και αν αποφανθεί θετικά θα ανοίξει η διαδικασία, είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ερώτηση για το αν και πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιαμός των παιδιών.

 

Διαβάστε επίσης

Θέλεις να χάσεις κιλά πριν από τις γιορτές; Δες τους τρόπους

Πλεύρης: Πιθανή η έγκριση του εμβολίου στα παιδιά και στη χώρα μας – σε επιφυλακή για την Όμικρον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.