ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 σε παιδιά 5-11 ετών

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 σε παιδιά 5-11 ετών, μετά το πράσινο φως που άναψε ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA).

Το πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών κατά της COVID-19 θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. από την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό ανακοίνωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση κατά της COVID-19, Τζεφ Ζάιεντς.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Ζάιεντς, υπογράμμισε ότι : έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής 15 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer. για τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Την περασμένη Παρασκευή ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου. Η απόφαση  κατέστησε το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της COVID-19 που εγκρίνεται. για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα 

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι το εμβόλιο τους έδειξε 90,7% αποτελεσματικότητα κατά του κορονοϊού.

Αν και ο αριθμός των παιδιών που νοσούν σοβαρά ή πεθαίνουν από COVID-19 είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τους ενήλικες. Ορισμένα αναπτύσσουν επιπλοκές. Οι λοιμώξεις σε μη εμβολιασμένα παιδιά έχουν αυξηθεί λόγω της  μετάλλαξης Δέλτα.

«Για μένα, η απάντηση στο ερώτημα είναι ξεκάθαρη», είπε η Δρ Amanda Cohn, ειδικός στα παιδιατρικά εμβόλια του CDC και μέλος της επιτροπής με δικαίωμα ψήφου.

«Δεν θέλουμε τα παιδιά να πεθαίνουν από κορονοϊό, ακόμα κι αν είναι πολύ λιγότερα παιδιά από ενήλικες, και δεν τα θέλουμε στις ΜΕΘ».

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Υπό μελέτη η χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε μικρότερες ηλικίες

Στο 100ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελαροπούλου για τους «Οργανούληδες»

Τροφές που βοηθούν στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.