Στο 100ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελαροπούλου για τους «Οργανούληδες»

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, επισκέφθηκε σήμερα 1η Νοεμβρίου το 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθήνας και παρακολούθησε μαζί με τα παιδιά της Στ΄ δημοτικού ένα μέρος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Οργανούληδες».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Η δωρεά οργάνων αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας. Μας αφορά όλους, αφού ο καθένας μας θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση ενός ασθενή που έχει ανάγκη από μεταμόσχευση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είναι ένα καινοτόμο εγχείρημα που ανοίγει και μέσα στην τάξη τον διάλογο για τη φροντίδα της υγείας μας και τις μεταμοσχεύσεις. Ας στηρίξουμε αυτή την εθνική προσπάθεια όλοι, ώστε να διαδοθεί το σπουδαίο μήνυμα της ημέρας: Η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής!».

Γνωρίστε τους Οργανούληδες

Πώς μπορούμε να συστήσουμε στα παιδιά την καρδιά, τους πνεύμονες, τον νεφρό και τα άλλα όργανα του σώματος; Πώς μπορούμε να μοιραστούμε μαζί τους τη γνώση γύρω από τη δωρεά οργάνων;

Δύσκολα ερωτήματα γίνονται ευχάριστες ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7 έως 11 ετών περιλαμβάνεται τη σχολική σεζόν 2020/21 στις Δράσεις – Παρεμβάσεις και Προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στόχο έχει την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού και την προαγωγή της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων σε παιδιά και Εφήβους.

Διαβάστε επίσης

Από το πιο υγιεινό στο πιο ανθυγιεινό τρόφιμο – Δείτε τη λίστα και τη βαθμολογία του Πανεπιστημίου Tufts

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε τσιρότο φαίνεται πιο αποτελεσματικό από τις ενέσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.