Θεοδωρίδου: Υπό μελέτη η χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε μικρότερες ηλικίες

Υπό μελέτη βρίσκεται η ηλικιακή επέκταση χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της COVID- 19, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης, η κα. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε νέα μελέτη για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης με εμβόλιο mRNA .

Σύμφωνα με την οποία άτομα όπου είχαν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου στο Ισραήλ, είχαν κατά 93% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο.  92% μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου. Και 81% μικρότερο κίνδυνο για θάνατο από τον κορονοϊό σε σύγκριση με εμβολιασμένους με δύο δόσεις πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε, αύριο (Τρίτη 2/11) θα εξεταστεί από την επιτροπή το ζήτημα ενισχυτικής δόσης για τους κάτω των 50 ετών. Προϋπόθεση να έχουν περάσει 6 μήνες από την τελευταία δόση.

«Υβριδική ανοσία»

Αναφέρθηκε επίσης και σε όσους έχουν νοσήσει, λέγοντας ότι η σύσταση των διεθνών οργανισμών είναι η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου να γίνεται 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Μίλησε ακόμα για τα αποτελέσματα μελέτης, όπου ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει -διάστημα έως 5 μήνες- είχαν 5,5, φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν. Σε σχέση με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν νοσήσει. Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση, είπε η κα. Θεοδωρίδου.

Έστειλε τέλος το μήνυμα, πως η ανοσία από τον εμβολιασμό είναι «ισχυρότερη» σε σύγκριση με τη φυσική νόσηση.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 5.449 κρούσματα – 430 οι διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι

Εντατικοποίηση ελέγχων – Κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν νοσοκομεία της περιφέρειας

Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα – Εκτός ελέγχου η διασπορά του κορωνοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.