Τροφές που βοηθούν στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία του. Οι ειδικοί προτείνουν την κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα.

« Το νερό είναι ένας μεταφορέας ουσιών και θρεπτικών ουσιών σε όλο το σώμα», λέει ο Drew Sinatra, ND. Είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Το νερό μπορεί επίσης να ξεπλύνει τις τοξίνες, να λιπάνει τις αρθρώσεις, να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και να βελτιώσει τη διάθεση και γενικά υγεία.

Δεδομένου ότι όλα τα κύτταρά σας χρησιμοποιούν νερό και είναι απαραίτητο για τη σωματική λειτουργία, είναι απαραίτητο να παραμείνετε σωστά ενυδατωμένοι, λέει ο Σινάτρα.

Τα φρούτα (και πολλά λαχανικά) έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (έως και 90%), βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά. Και φυσικά είναι εύκολο να τα προμηθευτούμε στο σούπερ μάρκετ, τη λαϊκή, και γιατί όχι, από το μποστάνι μας στη βεράντα

Η  ενυδάτωση του οργανισμού, επιτυγχάνεται όχι μόνο με το νερό, αλλά και από πολλές τροφές όπως:

Αγγούρι – περιεκτικότητα σε νερό: 96,7%

Το αγγούρι, είναι δικαιωματικά πρώτο στη λίστα, αφού έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό από όλες τις τροφές.

Σέλερι – περιεκτικότητα σε νερό: 95,4%

Το σέλερι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και πολύ λίγες θερμίδες (6 θερμίδες ο κάθε βλαστός), ενώ οι φυτικές ίνες μαζί με το νερό, μας χορταίνουν, μειώνοντας ταυτόχρονα και την όρεξη.

Λάχανο τύπου iceberg – περιεκτικότητα σε νερό: 95,6%

Ραπανάκια – περιεκτικότητα σε νερό: 95,3%

Από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε διατροφικά και μία από εκείνες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι όσο λίγες άλλες τροφές.

Πράσινες πιπεριές- περιεκτικότητα σε νερό: 94,5%

Οι πιπεριές όλων των χρωμάτων έχουν πολύ νερό στη σύστασή τους, αλλά οι πράσινες έχουν το περισσότερο, ενώ διατηρούν τις ίδιες θρεπτικές αξίες και αντιοξειδωτικά με τις πιο γλυκές και περισσότερο χρωματιστές ποικιλίες.

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης 

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε τσιρότο φαίνεται πιο αποτελεσματικό από τις ενέσεις

Η Χάλι Μπέρι μάς δείχνει τρεις ασκήσεις για τέλεια γυμνασμένα χέρια

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.