ΕΟΦ : Προσοχή! ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής για την καρδιά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος ‘ARENA RAPID’, καθώς μετά από εργαστηριακό έλεγχο αυτοποιήθηκε η φαρμακευτική δραστική ουσία SILDENAFIL CITRATE (κιτρική σιλδεναφίλη), χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ.

Το εν λόγω προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η παραπάνω περιεχόμενη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του. Ως εκ τούτου, λόγω της ψευδούς παρουσίασης το προϊόν καθίσταται ψευδεπίγραφο φάρμακο.

ΕΟΦ : Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής επικίνδυνο για την καρδιά 

Η σιλδεναφίλη αποτελεί δραστική ουσία που χρησιμοποιείται για παραγωγή φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής και συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Η παρούσα απόφαση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει άμεσα από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες γνωστού αγχολυτικού φαρμάκου

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός : 10 απλές οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα

Ηλιόσποροι: Θα σας εκπλήξουν τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.