ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες γνωστού αγχολυτικού φαρμάκου

Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες του γνωστού αγχολυτικού φαρμάκου CENTRAC, αποφάσισε ο ΕΟΦ. Τα χάπια χορηγούνται για την αντιμετώπιση του άγχους, της αυπνίας και της κατάθλιψης.

Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες του αγχολυτικού φαρμάκου CENTRAC

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση του ΕΟΦ, αποφασίζεται η ανάκληση όλων των παρτίδων, εντός χρόνου ζωής, των φαρμακευτικών προϊόντων CENTRAC TAB
10MG/TAB και CENTRAC TAB 20MG/TAB, λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στον έλεγχο διαλυτοποίησης κατά τη διάρκεια μελετών σταθερότητας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Pfizer Ελλάς Α.Ε.

Η Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να αποσύρει όλες τις παρτίδες, εντός χρόνου ζωής, από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Το CENTRAC έχει ως δραστική ουσία την πραζεπάμη (Prazepam). Όπως αναφέρεται στο galinos.gr, η πραζεπάμη είναι ένα παράγωγο βενζοδιαζεπίνης κι έχει κατασταλτικές δράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι βενζοδιαζεπίνες ενεργούν στο επίπεδο της μεταιχμιακής περιοχής, της περιοχής του θαλάμου και του υποθαλάμου του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και μπορούν να προκαλέσουν οποιοδήποτε επίπεδο καταστολής του ΚΝΣ απαιτείται, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής, της ύπνωσης, της χαλάρωσης των σκελετικών μυών και της αντιεπιληπτικής δράσης.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΦ: Ανακαλείται πλαστό rapid test

Ροδάκινα: Πόσο διαρκούν και πώς να καταλάβετε αν έχουν χαλάσει

Συνήθειες Πολάκη στον ΕΟΔΥ, αλλαγή Φιλίππου και πλεύρισμα Πλεύρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.