Γκάγκα σε Ευαγγελάτο: Στη θέση σας δεν θα έκανα 4η δόση. Αν όμως φοβάστε, να κάνετε

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για προαιρετικό εμβολιασμό με την 4η δόση των ατόμων ηλικίας άνω των 30 ετών.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

Η ίδια, ως γιατρός, δε θα συνέστηνε τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος.

Η απάντηση της Μίνα Γκάγκα στον Νίκο Ευαγγελάτο

«Αν ήμουν στη θέση σας κ. Ευαγγελάτε δεν θα έκανα το εμβόλιο. Αν μου πείτε ότι φοβάστε πολύ, θα σας πω πηγαίνετε να το κάνετε», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενη στη μάσκα και την αύξηση των κρουσμάτων, η κα. Γκάγκα υπενθύμισε ότι υπάρχει η σύσταση από το υπουργείο Υγείας για την χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων, μετά την ανακοίνωση για τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία.

«Δεν είναι κάτι που είναι πολύ μεταδοτικό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην κοινότητα αλλά έχουμε το νου μας και προσέχουμε τις επαφές μας», είπε.

Διαβάστε επίσης

Βοηθάει η κινόα στην απώλεια βάρους;

6 σωτήρια κόλπα για να έχετε πάντα βελούδινες φτέρνες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.