ΕΟΔΥ: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων – Αναμένεται επιβεβαίωση και για 4ο περιστατικό

Τρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας, με βάση την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση των εξετάσεων και γι άλλον έναν ασθενή, καθώς οι αρχικές εξετάσεις ήταν θετικές για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην εβδομαδιαία ενημέρωση ότι «στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 23/06/22, τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

Επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ενός επιπλέον ασθενούς με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού, για τον οποίο ο αρχικός έλεγχος δείγματος για είδη non-variola orthopox ιών (στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων) ήταν θετικός.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου. Δημοσιεύματα σχετικά με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων δεν ευσταθούν».

Διαβάστε επίσης

6 σωτήρια κόλπα για να έχετε πάντα βελούδινες φτέρνες

Επιτροπή – 4η δόση στους άνω των 30: Χωρίς πρόσθετο όφελος τα υπάρχοντα εμβόλια – όποιος θέλει κλείνει ραντεβού από 27/6

Εκδήλωση μελών UN Global Compact Network Hellas, για τις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ αποφασίζει για κήρυξη έκτακτης υγειονομικής κατάστασης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.