6 σωτήρια κόλπα για να έχετε πάντα βελούδινες φτέρνες

Οι φτέρνες σας που τις διατηρούσατε λείες και μαλακές όλο το χειμώνα, με το που φορέσατε σαγιονάρες, εσπαντρίγιες ή πέδιλα, άρχισαν να σκληραίνουν και να είναι λίγο πριν το σκάσιμο.

Το καλοκαίρι η περιποίηση των ποδιών πρέπει να είναι εντατική γιατί αφυδατώνονται πολύ εύκολα, και ειδικά οι φτέρνες.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβές κρέμες ποδιών ή να επισκέπτεστε 3 φορές την εβδομάδα το στούντιο περιποίησης νυχιών.

Υπάρχουν μερικά απλά σωτήρια κόλπα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να βελτιώσετε τα πόδια σας, χρησιμοποιώντας προϊόντα που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι συνιστούν οι δερματολόγοι, οι ποδίατροι και οι ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας για να κάνετε τις φτέρνες σας εξαιρετικά λείες για την εποχή της παραλίας και να τις διατηρήσετε έτσι.

Τακτικές για βελούδινες φτέρνες

1 Μουλιάστε τα πόδια σας πριν εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα.

Υπάρχει λόγος που οι μανικιουρίστες μουσκεύουν τα πόδια σας για τόση ώρα πριν από το πεντικιούρ. Η δερματολόγος Sheilagh Maguiness, MD, προτείνει στο bestlifeonline.com να μουλιάσετε για λίγα λεπτά τα πόδια πριν εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα μέχρι να κάνετε τις φτέρνες σας ρυτιδωμένες. Μόλις το κάνετε αυτό, “το εξωτερικό στρώμα του δέρματος έχει πραγματικά επεκταθεί λόγω του νερού που μουλιάζει”.

Όταν τα πόδια σας είναι ελαφρώς βρεγμένα, μπορείτε να συγκρατήσετε το νερό εφαρμόζοντας μια παχιά ενυδατική κρέμα για να «κλειδώσει όλη αυτή την ενυδάτωση και να βοηθήσει να μαλακώσουν τα πόδια σας, επιδιορθώνοντας τον φραγμό του δέρματος σε αυτήν την περιοχή».

2. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι ενυδατωμένα πριν τον ύπνο.

Μιλώντας για ενυδατική κρέμα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι οι φτέρνες σας παραμένουν έτοιμες για σανδάλια είναι να τις ενυδατώνετε τη νύχτα. Κρατήστε μια ενυδατική παχιά κρέμα στο κομοδίνο σας, την οποία εφαρμόζετε πριν ξαπλώσετε.

Η δερματολόγος Kemmy Mokaya, MD, συνιστά να εφαρμόζετε «παχύρρευστες ενυδατικές κρέμες και αλοιφές τη νύχτα μετά το μπάνιο και τον καθαρισμό των ποδιών σας». Προτείνει «να κάνετε μασάζ με αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ακολουθούμενο από ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας». Μόλις ολοκληρώσετε τη ρουτίνα, φορέστε βαμβακερές κάλτσες όλη τη νύχτα, ώστε το δέρμα να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα (και για να προστατέψετε τα σεντόνια σας.)

3. Κάντε τακτικά απολέπιση στα πόδια σας.

Εάν η μόνη φορά που κάνετε απολέπιση στα πόδια σας είναι κατά τη διάρκεια ενός πεντικιούρ, ίσως είναι καιρός να εισάγετε ένα scrub. Η Mokaya προτείνει την απολέπιση με λούφα, buffers, ελαφρόπετρες, λίμες ποδιών, αλλά προειδοποιεί «να μην τρίβετε πολύ σκληρά για να αποφύγετε την καταστροφή του δέρματος».

Η Rosmy Barrios , MD, επικεφαλής του τμήματος αντιγήρανσης στην IM Clinic εξηγεί ότι «με την αφαίρεση του νεκρού δέρματος αποτρέπετε τις ρωγμές στις φτέρνες».

Και δεν χρειάζεται να τσιγκουνευτείτε ούτε την επαγγελματική απολέπιση. Η Lilly Rojas, συνιδρύτρια του πρώτου υπαίθριου σαλονιού νυχιών της Νέας Υόρκης, προτρέπει να βελτιώσετε την απολέπιση κατά το επόμενο πεντικιούρ σας. Ζητήστε «έξτρα μαλακτικές θεραπείες όπως απολέπιση ζάχαρης, μάσκες και λοσιόν».

4. Μην παραλείπετε το αντηλιακό.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό! Η Suzanne Levine , DPM, αισθητική ποδίατρος και ποδολόγος λέει ότι το αντηλιακό «θα κρατήσει τα πόδια σας νέα».

Η Mokaya σημειώνει: “Εκτός από το να χρησιμοποιείτε τακτικά αντηλιακό στα πόδια σας, να έχετε επίσης αντηλιακή προστασία καλύπτοντας τα πόδια και αναζητώντας σκιά σε εξωτερικούς χώρους.”

5. Φοράτε παπούτσια που αναπνέουν.

Είναι δελεαστικό να φοράτε σαγιονάρες, αλλά η Mokaya λέει να τις χρησιμοποιείτε για ειδικές περιστάσεις και να επιλέγετε άνετα παπούτσια που αναπνέουν. «Ενώ τα σανδάλια, οι σαγιονάρες και άλλα ανοιχτά παπούτσια είναι άνετα το καλοκαίρι, εκθέτουν τα πόδια στη ζέστη και τον ήλιο», προειδοποιεί. Επιλέξτε παπούτσια που προστατεύουν τα πόδια, ειδικά για δραστήριους ανθρώπους που βρίσκονται συχνά σε εξωτερικούς χώρους ή μετακινούνται σε μια πολυσύχναστη πόλη.

6. Χρησιμοποιήσετε DIY συστατικά στο σπίτι.

Ενώ πολλά προϊόντα στην αγορά κάνουν θαύματα, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια μάσκα ποδιών στο σπίτι για να βοηθήσετε τις φτέρνες σας να παραμείνουν λείες. Η Barrios δοκιμάζει περιστασιακά τη χρήση μιας μάσκας μελιού, η οποία έχει «αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, επομένως καθαρίζει και θεραπεύει ακόμη και πληγές».

Η Rojas ενθαρρύνει να φτιάξετε ένα οικονομικό σπιτικό scrub με λάδι καρύδας και ζάχαρη και υπόσχεται ότι θα δείτε τη διαφορά. «Η καλύτερη στιγμή για να το δοκιμάσετε είναι μετά το ντους σας, καθώς τα σκληρά, ξηρά πόδια σας έχουν μαλακώσει. Ειδικά το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για τις σκασμένες φτέρνες.», λέει.

Διαβάστε επίσης

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ αποφασίζει για κήρυξη έκτακτης υγειονομικής κατάστασης

Μήνυμα απενεχοποίησης του διαβήτη στην επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.