Επιτροπή – 4η δόση στους άνω των 30: Χωρίς πρόσθετο όφελος τα υπάρχοντα εμβόλια – όποιος θέλει κλείνει ραντεβού από 27/6

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με την 4η δόση (2η αναμνηστική) του εμβολίου για τον κορωνοϊού, δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στα άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πρόσθετο όφελος με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για την 4η δόση ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου για όποιον επιθυμεί να εμβολιαστεί και είναι ηλικίας άνω των 30 ετών.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών

Η Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή της συνεδρίαση, επανέλαβε την ισχυρή σύσταση εμβολιασμού με την 4η δόση για τους άνω των 60 ετών. Ήδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 15.000 άτομα με την 2η αναμνηστική δόση καθώς η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Απρίλιο.

Τα μέλη της Επιτροπής επισήμαναν στη συνεδρίασή τους ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν καλύπτουν επαρκώς τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, οι οποίες έχουν προκαλέσει το νέο κύμα κρουσμάτων και ούτε υπάρχουν επιστημονικές αναφορές για πρόσθετο όφελος στην προστασία από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, η Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει τη δυνατότητα σε όσους είναι άνω των 30 ετών και επιθυμούν να εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους (π.χ. ταξίδι) να κάνουν την 4η δόση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Έκθεση ΕΟΔΥ: 17 θάνατοι, 88 διασωληνωμένοι, 10.474 νέα κρούσματα και 1.797 επαναλοιμώξεις

Ποια πόλη έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη; Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.