Έγκριση FDA για εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών έως 5 ετών κατά της COVID-19

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την Παρασκευή και τα δύο εμβόλια κατά της COVID-19, της Moderna και της Pfizer-BioNTech, στη μικρότερη ηλικιακή ομάδα, εκείνη των 6 μηνών έως 5 ετών.

Οι ρυθμιστικές αρχές, μεταδίδει το Reuters ακολούθησαν τη σύσταση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε μια συμβουλευτική επιτροπή, οι οποίοι ψήφισε υπέρ και των δύο εμβολίων.

COVID-19 : Έγκριση FDA, για εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών έως 5 ετών 

Όλοι οι Αμερικανοί, εκτός από τα περίπου 20 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών, είχαν την επιλογή να προστατευτούν από την COVID-19 , για μήνες και είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αναμνηστικές δόσεις.

Το εμβόλιο δύο δόσεων της Moderna είναι για παιδιά από 6 μηνών έως 5 ετών, ενώ το εμβόλιο τριών δόσεων της Pfizer είναι για παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών.

Μια ξεχωριστή συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνεδριάζει την Παρασκευή και το Σάββατο για το θέμα.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια των CDC, θα εκδώσει τη δική της σύσταση, το τελευταίο βήμα, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Προστασία των παιδιών από την COVID-19

«Πολλοί γονείς, προσωπικοί φροντιστές και γιατροί περίμεναν ένα εμβόλιο για τα πιο μικρά παιδιά, και αυτή η ενέργεια θα επιτρέψει την προστασία των παιδιών από την ηλικία των έξι μηνών», χαιρέτισε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της FDA Ρόμπερτ Κάλιφ. «Όπως το είδαμε στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, αυτά τα εμβόλια για τα μικρότερα παιδιά θα παράσχουν προστασία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις της COVID-19, όπως οι εισαγωγές για νοσηλεία και οι θάνατοι».

Διαβάστε επίσης 

Τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα, ανακοίνωσε το υπ. Υγείας

Αύξηση συμμετοχής σε φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια για τους πολίτες που δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό

Ευλογιά των πιθήκων: Αύξηση 59% στα κρούσματα σε μια εβδομάδα – Ο ΠΟΥ εξετάζει αν είναι ΣΜΝ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.