Τροφές, που πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα, αν θέλετε λαμπερή επιδερμίδα

Μια καθαρή και υγιής επιδερμίδα, χρειάζεται ενυδάτωση και διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ανεξαρτήτως φύλου όλοι θέλουμε να έχουμε υγιές και σφριγηλό δέρμα που να λάμπει. Υπάρχουν τροφές που συμβάλλουν στην ομορφιά της επιδερμίδας μας; Ναι, υπάρχουν.

Ποιες τροφές πρέπει να προσθέσετε στη λίστα με τα ψώνια σας; Πώς αυτές ενισχύουν την επιδερμίδα; Πώς θα πρέπει να τις καταναλώνετε για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τα συστατικά τους;

Η Ksenia Sobchak, δερματολόγος στο Loxa Beauty και η Jess Hernandez, ειδικός σε θέματα περιποίησης δέρματος και Διευθύντρια Ανάπτυξης Προϊόντων στο City Beauty, μιλάνε στο shefinds.com και δίνουν συμβουλές διατροφής για υπέροχη επιδερμίδα.

Τροφές για λαμπερή επιδερμίδα 

Λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί, ρέγγα)

Αυτοί οι τύποι ψαριών, εξηγεί η Hernandez, όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να γίνει πιο καθαρό όταν καταναλώνετε συχνά, αλλά και να περιέχουν πολλά άλλα οφέλη που αγαπούν το δέρμα.

«Τα λιπαρά ή λιπαρά ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία μπορεί να προσφέρουν πολλαπλά πιθανά οφέλη για την υγεία του δέρματος», λέει. «Όπως αποδεικνύεται, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και άλλες πρωτεΐνες που βρίσκονται σε αυτούς τους τύπους ψαριών μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της ακεραιότητας και της υφής του δέρματος, διατηρώντας το ελαστικό», συνεχίζει.

Επιπλέον, σημειώνει ότι «η βιταμίνη Ε στα λιπαρά ψάρια» μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από «οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες».

Τα ωμέγα-3 συγκεκριμένα είναι ένα ζωτικό συστατικό για λαμπερό δέρμα, συμφωνεί η Sobchak. «Ενισχύουν την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος και αποτρέπουν τη θαμπάδα», λέει. Υγιή λιπαρά από λιπαρά ψάρια, συνεχίζει, μειώνουν την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο και τις φλεγμονές, επιβραδύνοντας την πρόωρη γήρανση. «Τα ψάρια είναι φορτωμένα με πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο που χρειάζονται για την αποτελεσματική αναγέννηση των κυττάρων και το ελαστικό, δυνατό και πιο φωτεινό δέρμα», προσθέτει η Sobchak.

Κινόα

Όταν ετοιμάζετε σαλάτες, η Hernandez προτείνει να προσθέσετε κινόα στα πιάτα σας για πιο λαμπερή επιδερμίδα. Η κινόα, λέει, είναι «μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και είναι μια εξαιρετική τροφή για λαμπερό δέρμα». Αυτό το αρχαίο δημητριακό είναι μια από τις μεγαλύτερες διατροφικές πηγές ριβοφλαβίνης, εξηγεί, η οποία βοηθά στη «διατήρηση της επιδερμίδας σφριγηλή», ενώ επίσης δυνητικά μειώνει την «εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών».

Σκούρα, φυλλώδη πράσινα

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα είναι εξαιρετικά για να αποκτήσετε λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα, λέει η Hernandez. Αναπόσπαστο μέρος κάθε υγιεινής διατροφής, τα φυλλώδη λαχανικά, ειδικά το σπανάκι, τονίζει ο Hernandez, είναι «τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά» και τα τα οφέλη για την περιποίηση της επιδερμίδας σημαντικά.

Το σπανάκι, συγκεκριμένα, σημειώνει, «είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης». Όπως και τα εσπεριδοειδή, τα φυλλώδη πράσινα είναι «πλούσιες πηγές βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην υποστήριξη της παραγωγής κολλαγόνου». Άλλα θρεπτικά συστατικά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορεί επίσης να βοηθήσουν στο να βοηθήσουν το δέρμα σας «να παραμείνει ενυδατωμένο», προσθέτει.

Από την πλευρά της, η Sobchak υπογραμμίζει ότι το μπρόκολο είναι ένα ακόμη πράσινο λαχανικό που μπορεί να προάγει μια πιο καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. «Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, ψευδάργυρο και άλλα μέταλλα που προάγουν την υγεία του δέρματος», λέει. Είναι «γεμάτο με καροτενοειδή λουτεΐνης που αποτρέπουν τη βλάβη του δέρματος από το οξειδωτικό στρες», κοινά αίτια των σημαδιών γήρανσης όπως η ξηρότητα, η θαμπάδα, οι ρυτίδες και οι γραμμές.

Το μπρόκολο, καταλήγει η Sobchak, περιέχει επίσης «σουλφοραφάνη, η οποία μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύσει το δέρμα μας από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Διαβάστε επίσης 

Βαλεριάνα για το άγχος και τον ύπνο: Αποτελεσματικότητα και πιθανές παρενέργειες

Ένοχα τα αναψυκτικά με ζάχαρη και γι αυτή την επικίνδυνη ασθένεια;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.