Εμβολιασμοί παιδιών: 40.000 νέα ραντεβού ανοίγουν στην Αττική

Νέες εμβολιαστικές γραμμές, προστίθενται στην Αττική , με σκοπό την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών των παιδιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με αυτή την παρέμβαση θα ανοίξουν 40.000 νέα ραντεβού για τον μήνα Φεβρουάριο, στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου.

Τα νέα ραντεβού στην Αττική, θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, οπότε
και θα μπορούν οι γονείς να μπουν στην πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν
τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Πορεία εμβολιαστικού προγράμματος 

Περισσότεροι από 7.330.000 συμπολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Το 83,7% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει μία δόση και το 79,3% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε , ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Έως και σήμερα (2/2), έχουν πραγματοποιηθεί 4.880.000 εμβολιασμοί 3ης δόσης, ενώ 200.000 πολίτες που έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, έως τις 7 Φεβρουαρίου πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση όσοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση και τρεις από τη λήψη του μονοδοσικού εμβολίου.

Αναφορικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας εμβολιασμός σε 75.000 συμπολίτες μας και οι κινητές ομάδες έχουν διενεργήσει περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς στα σπίτια και εκκρεμούν αρκετές χιλιάδες. Κατά προτεραιότητα είναι η πρώτη και η δεύτερη δόση και στη συνέχεια η αναμνηστική.

«Ο σίγουρος τρόπος να προστατευτούμε, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, είναι να εμβολιαστούν», είπε και συμπλήρωσε: «Άνω των 70 ετών η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων».

Διαβάστε επίσης 

Κατ’ οίκον εμβολιασμοί: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ακόμη περιμένουν

Καρκίνος του στόματος: Πρόληψη και διάγνωση με σέλφι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.