Κορονοϊός: 6364 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στα self tests της Πέμπτης

Μειωμένος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού κατά τον τρίτο οριζόντιο εβδομαδιαίο έλεγχο με self tests που έκαναν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, η οποία έχει κυλήσει πολύ ομαλά.

6.364 θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κατά τη διάρκεια του 3ου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορωνοϊού, βρέθηκαν 6.364 θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέχρι χθες βράδυ. Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι μόλις 2 σε πάνω από 80.000 σε όλη την Επικράτεια.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί 

Συνολικά την εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής σχεδόν 32.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Από τον έλεγχο που είχε γίνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου με self tests που έκαναν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν εντοπιστεί πάνω από 15.000 κρούσματα

Ο δεύτερος μαζικός οριζόντιος έλεγχος με self test την Δευτέρα 10/1 αποκάλυψε σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σε μία ημέρα.

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου είχαν εντοπιστεί 43.386 κρούσματα παιδιών ηλικιών 4 έως 18 ετών, αποτελώντας το 18% των συνολικών κρουσμάτων.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των υγειονομικών συντακτών την Πέμπτη 13/1 η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας για την επαναλειτουργία των σχολείων, είπε ότι από την Κυριακή έως και την Τρίτη, ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά ήταν μόλις 2% σε 2.000.000 τεστ.

Διαβάστε επίσης

Η χαμογελαστή Έλενα Χουλιάρα της Astra Zeneca και η Γκάγκα που έπαθε… Κικίλια

Απώλεια βάρους: Τι μπορεί να πάθετε από τη δίαιτα με νεράντζι

Φάρμακα στο σπίτι για την COVID-19 με γραπτή συναίνεση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.