Παπαευαγγέλου: Αύξηση κατά 40% στις νέες εισαγωγές λόγω Όμικρον

Αύξηση κατά 40% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, καταγράφεται στη χώρα μας , λόγω της παραλλαγής Όμικρον, ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής- λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, «Επτά στους δέκα που εισήχθησαν στα νοσοκομεία ήταν άνων των 55 ετών και έξι στους δέκα ανεμβολίαστοι».

Το 2,5% του πληθυσμού της Ελλάδας αποτελούν ενεργά κρούσματα. Όπως εξήγησε, ο μέσος όρος είναι 31.000 κρούσματα ανά ημέρα.

«Την ίδια ώρα, με βάση τον μεγάλο όγκο κρουσμάτων έχουμε σταθεροποίηση της θετικότητας με πτωτικές τάσεις», σημείωσε.

Παπαευαγγέλου: Τα δύο χαρακτηριστικά της πανδημίας 

Σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου,  δύο είναι τα χαρακτηριστικά της πανδημίας στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Το πρώτο αφορά τη μετακίνηση των κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες (με διάμεση ηλικία τα 49 έτη) και το δεύτερο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες και συγκεκριμένα στα νησιά, την Κρήτη, την Ξάνθη, τη Φωκίδα, τον Έβρο, την Καστοριά και τη Φθιώτιδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε νέα έρευνα για τη μετάλλαξη Όμικρον, μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται η ηπιότερη νόσος. Οι ασθενείς είχαν 53% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο και 91% μικρότερη πιθανότητα να χάσουν τη ζωή τους, αν και η ηλικία τους είναι μικρότερη.

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, είπε ότι από την Κυριακή έως και την Τρίτη, ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά ήταν μόλις 2% σε 2.000.000 τεστ.

Διαβάστε επίσης 

Παραλλαγή Όμικρον: Πού εντοπίστηκαν τα 351 νέα κρούσματα

Πλεύρης: Ακόμα 50 σημεία για δωρεάν τεστ με τη συμβολή του στρατού

Παίδων Πεντέλης: Κηρύχθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.