Απώλεια βάρους: Τι μπορεί να πάθετε από τη δίαιτα με νεράντζι

Πολλοί πιστεύουν ότι το νεράντζι βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά δεν είναι ασφαλές να ακολουθήσετε μία δίαιτα – διατροφή που περιλαμβάνει αυτό το πικρό φρούτο γιατί υπάρχουν κίνδυνοι και μάλιστα θανατηφόροι!

Σύμφωνα με τον γιατρό της Μayoclinic Brent A. Bauer, MD, ενώ ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το νεράντζι (Citrus aurantium) μπορεί να βοηθήσει στη μέτρια απώλεια βάρους όταν συνδυάζεται με δίαιτα και άσκηση, μάλλον δεν αξίζει τον κίνδυνο.

Γιατί το νεράντζι είναι επικίνδυνο στην προσπάθεια για απώλεια βάρους και όχι μόνο

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το πικρό πορτοκάλι μπορεί να προκαλέσει δυνητικά σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν λοιπόν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, επιμείνετε σε πιο υγιεινές μεθόδους αδυνατίσματος και παραλείψτε το νεράντζι.

Το εκχύλισμα νεραντζιού χρησιμοποιείται συχνά σε συμπληρώματα με στόχο την απώλεια βάρους. Το νεράντζι περιέχει συνεφρίνη, η οποία είναι παρόμοια με την κύρια χημική ουσία στο βότανο εφέδρα (ma-huang).

Μέχρι και εγκεφαλικά επεισόδια

Το Ephedra απαγορεύτηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επειδή αυξάνει την αρτηριακή πίεση και έχει συνδεθεί με καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Όπως η εφέδρα, η συνεφρίνη μπορεί να επιταχύνει τον καρδιακό σας ρυθμό και να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές έχουν αναφερθεί σε μερικούς ανθρώπους μετά τη λήψη νεραντζιού μόνο ή μαζί με άλλα διεγερτικά όπως η καφεΐνη. Επιπλέον, το νεράντζι μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Θυμηθείτε, μόνο και μόνο επειδή ένα φυτικό συμπλήρωμα μπορεί να είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε φυτικά συμπληρώματα.

Διαβάστε επίσης

Η χαμογελαστή Έλενα Χουλιάρα της Astra Zeneca και η Γκάγκα που έπαθε… Κικίλια

Φάρμακα στο σπίτι για την COVID-19 με γραπτή συναίνεση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.