Νέα μέτρα για σχολεία: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις- Συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία αλλά και ο τρόπος που θα ανοίξουν, θα βρεθούν στο επίκεντρο, της τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, το μεσημέρι της Τρίτης (14.00)

Στη τηλεδιάσκεψη θα μετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αμέσως μετά την εισήγηση της επιτροπής, αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Νέα μέτρα για σχολεία: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις- Συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

H εκτίναξη της θετικότητας της παραλλαγής  Όμικρον και οι προβλέψεις για δραματική αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την πίεση που υφίσταται σταθερά το ΕΣΥ, θα αποτελέσει τον καταλύτη, για τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Κομβικό σημείο για τις όποιες αποφάσεις θεωρούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα. Βέβαια ακόμα δεν είναι γνωστό το αποτύπωμα των συγχρωτισμών της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο η σύντομη επώαση της νόσου στους ασθενείς σε διάστημα κατά μέσο όρο 2,5 ημερών και οι μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι της Δευτέρας για την εργασία, αναμένεται να δώσουν σημαντικά νέα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα.

Κυβέρνηση:  Αποφασισμένη να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου 

Είναι πάντως σαφές και έχει διατυπωθεί σε όλους τους τόνους ό,τι κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, θέλουν άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Αρκετοί ωστόσο επιστήμονες, όπως οι καθηγητές, Νίκος Τζανάκης και Δημοσθένης Σαρηγιάννης,  ζητούν στο δημόσιο λόγο τους να μην ανοίξουν αμέσως τα σχολεία, λόγω της περαιτέρω αύξησης κρουσμάτων, που θα φέρει η παραλλαγή Όμικρον.

Το σίγουρο πάντως είναι , πως όταν ανοίξουν τα σχολεία, είτε στις 10, είτε στις 17 Ιανουαρίου, θα ανοίξουν με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρόθεση της επιτροπής φέρεται να είναι η αλλαγή στο τέστινγκ, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self τεστ.

Συζητείται επίσης, να γίνουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό κρούσματος. Δηλαδή όταν βρεθεί κρούσμα στην τάξη όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test.

Διαβάστε επίσης 

Καλπάζει η Όμικρον – Επτά στα δέκα κρούσματα στην Αττική, με τη νέα παραλλαγή

Θεοδωρίδου: Στόχος το 2022 να γίνει ενδημικός ο ιός – Απαραίτητη η 3η δόση εμβολίου

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.