Καλπάζει η Όμικρον – Επτά στα δέκα κρούσματα στην Αττική, με τη νέα παραλλαγή

Η Όμικρον καλπάζει στη χώρα. Οι πρώτες εικόνες δειγματοληψίας από 5 περιφέρειες (Πάτρα, Θεσσαλία, Κρήτη, Αττική και Θεσσαλονίκη) δείχνουν ότι «ο μέσος όρος των κρουσμάτων της, είναι κοντά στο 70%», ανέφερε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολι αστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Όμικρον – Επτά στα δέκα κρούσματα στην Αττική

Σημείωσε ότι η εικόνα είναι παρόμοια στις νοσηλείες από την Όμικρον, προσθέτοντας ότι στην Αττική το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι από τη νέα παραλλαγή.

Υπογράμμισε ότι, με βάση τα διεθνή δεδομένα, η νοσηρότητα είναι μικρότερη με την Όμικρον, ενώ και η θνητότητα φαίνεται μέχρι τώρα αρκετά χαμηλότερη από τις προηγούμενες μεταλλάξεις.

Όσον αφορά στη διάγνωση της Όμικρον, ο κ. Ζαούτης είπε ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΕΟΔΥ στα «άτομα που έχουν θετικό PCR για την μετάλλαξη Όμικρον το 95% είχαν θετικό rapid test, που σημαίνει ότι υπάρχει αξιοπιστία του rapid test».

Η Όμικρον μπλόκαρε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ

Αναφέρθηκε τέλος και στο πρόβλημα που έχει δημιουργεί με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, το οποίο έχει κατακλυστεί,  από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα πολιτών που ανησυχούν από την παραλλαγή Όμικρον.

Όπως είπε,  το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ παρουσίασε πολλές δυσλειτουργίες τις τελευταίες ημέρες από ερωτήματα πολιτών ειδικά για τα τεστ.

Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που έχουν πια έντονη ανησυχία και από την παραλλαγή Όμικρον.

Ο κ. Ζαούτης, αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθεί άμεσα.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Στόχος το 2022 να γίνει ενδημικός ο ιός – Απαραίτητη η 3η δόση εμβολίου

Delmicron και Florona οι νέοι συνδυασμοί που απειλούν να μας γυρίσουν πίσω

Σύσκεψη Μητσοτάκη για Όμικρον: Τι έρχεται για σχολεία, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και ανεμβολίαστους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.