Θεοδωρίδου: Οι έγκυοι να ρωτούν τους γυναικολόγους τους και να πράττουν αναλόγως

Μήνυμα στις εγκύους έστειλε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου.  Όπως είπε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό τους, αντίθετα αν δεν εμβολιαστούν θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το μωρό τους. «Τα εμβόλια είναι ανοσογόνα και ασφαλή».

«Θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το παιδί τους σε κίνδυνο», είπε, τονίζοντας ότι «τα εμβόλια συστήνονται σε εγκύους, θηλάζουσες και γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν», καθώς δεν υπάρχει «καμία ένδειξη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν την γονιμότητα».

Οι έγκυοι να ρωτούν τους γυναικολόγους τους

Γνωστοποίησε δε ότι οι έγκυοι με COVID-19, έχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό αλλά και άλλες διαταραχές, υπογραμμίζοντας επίσης ότι οι ίδιες «κινδυνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα».

«Οι έγκυες πρέπει να ρωτούν τους γυναικολόγους τους» και να πράττουν αναλόγως, συμπλήρωσε.

Θεοδωρίδου: 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό

Υπογράμμισε δε,  ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό. Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θάνατο.

Ωστόσο, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα και τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

Πιο σύνθετο έχει γίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της COVID-19 με την πάροδο του χρόνου και το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους απασχολεί καθημερινά και ας ελπίσουμε ο φόβος να βοηθήσει, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν. Ανέφερε τέλος η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Διαβάστε επίσης 

Επιστολή Πλεύρη για γιατρούς που συστήνουν τον μη εμβολιασμό σε εγκύους

Παγώνη στο HealthStories : Όποιος δεν είναι παρών στις εφημερίες, δεν δικαιούται να μιλάει

ΠΟΕΔΗΝ: Ουρές και ράντζα στο Αττικόν – Σε πίεση το ΕΣΥ

Δυσκοιλιότητα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.