Πατάει «γκάζι» η επιχείρηση Ελευθερία- Αύξηση κατά 185% στα ραντεβού

Πατάει «γκάζι» η επιχείρηση Ελευθερία. Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν κλειστεί 175.000 νέα ραντεβού για 1η δόση, δηλαδή μια αύξηση κατά 185% στα ραντεβού, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και μια αύξηση 200% στα ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως είπε, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κλειστεί πάνω από 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης. Ήδη, 466.000 πολίτες έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Το 61,2% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. «Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών στους εμβολιασμούς, στη 16η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και στη 17η στους εμβολιασμούς με τη μία δόση».

Από τις 12 Νοεμβρίου, θα γίνεται η αναμνηστική δόση με Moderna.

Επιχείρηση Ελευθερία: Ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα

Άνω των 71,4%  71,4%

Άνω των 60 ετών 81%

Άνω των 50 ετών 80,5%

Άνω των 40 ετών 78,2%

Άνω των 30 ετών 76%

Άνω των 18 ετών 74,3%

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όσοι πολίτες έχουν κάνει εμβόλιο με άλλα εμβόλια, που δεν περιλαμβάνονται στο ψηφιακό πιστοποιητικό, θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους. Η Ελλάδα, ως ευέλικτη χώρα, αναγνωρίζει εμβόλια, ενώ διαθέτει ένα ψηφιακό σύστημα αναβαθμισμένο που μπορεί να διαβάζει κι άλλα QR code.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αναμνηστική δόση. Η Ελλάδα είναι από τις πιο προωθημένες χώρες στην τρίτη δόση είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.808 κρούσματα – 42 θάνατοι, 441 διασωληνωμένοι

Θεοδωρίδου: Οι έγκυες πρέπει να ρωτούν τους γυναικολόγους τους και να πράττουν αναλόγως

Η άσκηση των δύο λεπτών που ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.