Επιστολή Πλεύρη για γιατρούς που συστήνουν τον μη εμβολιασμό σε εγκύους

Επιστολή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) απέστειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Θ. Πλεύρης ζητά με την επιστολή του να εξεταστούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι ιατροί γυναικολόγοι απέτρεψαν και αποτρέπουν ασθενείς τους, εγκύους, από το να εμβολιαστούν κατά της COVID 19.

Επιστολή Πλεύρη

Στην επιστολή του κ. Πλεύρη τονίζεται ότι το προεδρείο του ΠΙΣ μπορεί να επιληφθεί του θέματος. Να κρίνει ο ΠΙΣ εάν τέτοιας φύσης ιατρικές συμβουλές αντιστρατεύονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών.

Μια 38χρονη έγκυος από την Κατερίνη, η οποία νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πέθανε από επιπλοκές της COVID-19.

Οι γιατροί κατάφεραν με καισαρική να πάρουν το βρέφος, το οποίο είναι καλά στην υγεία του. H μητέρα της άτυχης γυναίκας κατήγγειλε στο MEGA, ότι η γυναικολόγος της ήταν εκείνη που είχε αποτρέψει την 38χρονη από το να εμβολιαστεί.

Καταγγελία έχει κάνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος λέει ότι γιατροί συνιστούν σε εγκύους, θηλάζουσες αλλά και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν να μην εμβολιαστούν.

Με αφορμή τη διασωλήνωση ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας εγκύου στη Λάρισα, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε στον Σκάι πως γνωρίζει αντίστοιχες υποθέσεις.

“Η περίπτωση στη Λάρισα πιστεύω δεν είμαι σίγουρος, ότι είναι μια τέτοια περίπτωση που ο γιατρός της την φρέναρε να εμβολιαστεί. Η συνάδελφος δεν ήταν στη δουλειά, ήταν σε νόμιμη άδεια κύησης, δεν ήταν σε αναστολή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που φοβούνται να εμβολιαστούν γιατί οι γιατροί τους ‘φρενάρουν’ σε αυτό”, τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή σε σχολική αίθουσα – Από θαύμα γλίτωσαν οι μαθητές

Κορωνοϊός: Τα λένε όλα τα προγνωστικά μοντέλα – Οι κρίσιμες ημερομηνίες του Νοεμβρίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.