Η μετάλλαξη Δέλτα στέλνει στο νοσοκομείο παιδιά και νέους

Η μετάλλαξη Δέλτα έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού και όλα δείχνουν ότι ευθύνεται για τις εισαγωγές παιδιών και νέων στο νοσοκομείο.

Το στέλεχος Δέλτα κυριάρχησε φέτος το καλοκαίρι και οι νοσηλείες σε παιδιά και εφήβους στις ΗΠΑ αυξήθηκαν έως και 5 φορές.

Τα δεδομένα αυτά στηρίχθηκαν σε στοιχεία από 99 κομητείες σε 14 πολιτείες.  Το ποσοστό νοσηλείας σε νέους είχε πέσει από τα μέσα Ιουνίου στις αρχές Ιουλίου σε 0,3 ανά 100.000 παιδιά, το χαμηλότερο για το 2021.

Όμως με την επέλαση του στελέχους δέλτα το ποσοστό αυτό ανέβηκε σε 1,4 ανά 100000 παιδιά στα μέσα Αυγούστου. Ποσοστό σχεδόν στο μέγιστο για το έτος, που είχε φτάσει το 1,5 τον Ιανουάριο.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα σχετικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο “The JAMA Network”.

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν για όλες τις ηλικίες έως και τα 17 έτη. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στα παιδιά κάτω των 4 ετών από 0,2 σε 2 ανά 100000.

Μόλις εγκρίθηκε ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών, οι νοσηλείες σε ανεμβολίαστους εφήβους αυτής της ηλικίας ήταν στο 0,8 ανά 100000.

Η αναλογία αυτή ήταν δέκα φορές παραπάνω από τους εμβολιασμένους ομόλογους τους.

Σε όλη την πορεία της πανδημίας οι νοσηλείες ήταν υψηλότερες στα παιδιά κάτω των 4 ετών. Το ίδιο και για την ηλικιακή ομάδα 12 έως 17 ετών.

Με την εμφάνιση του στελέχους δέλτα το ένα τέταρτο των παιδιών που νοσηλεύτηκαν χρειάστηκαν φροντίδα μονάδα εντατικής θεραπείας. Το ποσοστό αυτών που τελικά χρειάστηκαν μηχανικό αερισμό αυξήθηκε από το 6% στο 10%.

Διαβάστε επίσης

Κατά 24% έχουν αυξηθεί οι θάνατοι νέων λόγω COVID-19, τι πάει λάθος

Θεοδωρίδου: Απαραίτητος ο εμβολιασμός στα παιδιά- Αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων

Σε πρώτο πρόσωπο η Έλλη Κοκκίνου: Η κοιλιοκάκη δεν είναι ταμπού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.