Θεοδωρίδου: Απαραίτητος ο εμβολιασμός στα παιδιά- Αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων

Απαραίτητο χαρακτήρισε τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 στα παιδιά, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης η κα Θεοδωρίδου, υπογράμμισε, ότι τα παιδιά νοσούν και έχουν υψηλό ιικό φορτίο.

Τα παιδιά αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων

Αναφέρθηκε σε μια μεγάλη μελέτη σε παιδιά και εφήβους στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι. σύμφωνα με τα αποτελέσματα «ο ιός που βρίσκεται σε εκκρίσεις σε παιδιά και εφήβους είναι ζωντανός ιός». Καθώς επίσης «το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά ψηλά, ανεξαρτήτως της ηλικίας των παιδιών».

Ως εκ τούτου, υπάρχει ένα ρεζερβουάρ για τον ιό σε παιδιά και εφήβους που μπορεί να προκαλέσει νέες μεταλλάξεις.

Έκρουσε μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά, συνιστώντας στους γονείς να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών.

Αντιγριπικός εμβολιασμός

Ερωτηθείσα για το πότε πρέπει να γίνει ο αντιγριπικός εμβολιασμός, τόνισε ότι ξεκίνησε ήδη από τον Οκτώβριο και πρόσθεσε . πως «ευχής έργον είναι να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο». Πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, είπε «όσα έχουν χρόνια προβλήματα ή παιδιά που έχουν ευάλωτα άτομα στο περιβάλλον τους».

Εν αναμονή για 2η δόση του Johnson & Johnson

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η κα Θεοδωρίδου είπε ότι «το θέμα για τις δόσεις επανέρχεται με την χορήγηση 2ης δόσης μετά από 2 μήνες μετά την 1η δόση, που θα έχει το χαρακτήρα της “3ης δόσης” των εμβολίων δύο δόσεων».

Η έγκριση αναμένεται να αφορά σε όλα τα άτομα άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με μελέτες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson, θα είναι της τάξης του 90% με τη δεύτερη δόση, ενώ με την αρχική δόση κινείται από 70% έως 75%.

Διαβάστε επίσης 

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία

Τροφές που φρενάρουν τη δίαιτα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.