Σε πρώτο πρόσωπο η Έλλη Κοκκίνου: Η κοιλιοκάκη δεν είναι ταμπού

Η τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου, που πάσχει από κοιλιοκάκη, μίλησε για την πάθηση και πώς την αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα η δημοφιλής καλλιτέχνης παρευρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου για την κοιλιοκάκη, καθώς είναι πρέσβειρα της καμπάνιας για την ενημέρωση και για την ευαισθητοποίηση του κοινού, που κάνει η εταιρεία Dr. Schar, η οποία εμπορεύεται προϊόντα χωρίς γλουτένη.

Διαβάστε τι είπε για την κοιλιοκάκη και πώς το αντιμετωπίζει:

Διαγνώστηκα το 2010 με κοιλιοκάκη. Είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα. Πέρασα μια πολύ αγχωτική περίοδο για περίπου έναν χρόνο και τότε ήταν που έγινε η διάγνωση.

Ξαφνικά είχα τυμπανισμό και αναιμία. Και ό,τι κι αν έκανα, μόλις σταματούσα να παίρνω τα συμπληρώματα διατροφής, ο σίδηρός μου έπεφτε στα Τάρταρα. Τότε ήταν δύσκολα, όλα πλέον είναι πιο εύκολα με το gluten test.

Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε αυτή την πάθηση; Όχι, δεν είμαστε. Όμως αυτό, που έχουμε, δεν αλλάζει. Με πρόγνωση και με διάγνωση πάμε καλύτερα. Εκείνη την περίοδο ταξίδευα πολύ και μια από τις βαλίτσες μου ήταν πάντα γεμάτη με προϊόντα χωρίς γλουτένη. Παλιότερα κυκλοφορούσαν ελάχιστα προϊόντα χωρίς γλουτένη, τώρα ευτυχώς όχι.

Κάποιοι λένε να μην μιλάμε ανοιχτά για την κοιλιοκάκη. Ότι είναι ταμπού, ότι είναι κατάπτυστο. Γιατί; Δεν είναι κάτι κακό. Δεν πρέπει η πάθηση να θεωρείται ταμπού. Πρέπει να το συζητάμε. Είναι σωστό και έξυπνο να το πουν τα παιδιά, που το αντιμετωπίζουν, στην παρέα τους.

Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι είναι εύκολο να ζήσουμε τη ζωή μας με αυτή τη δυσκολία.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Απαραίτητος ο εμβολιασμός στα παιδιά- Αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με φυσικά υλικά

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.