Κορονοϊός: Την άνοιξη του 2022 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εκτιμούν οι ειδικοί

Ο κορονοϊός είναι μαζί μας και ήρθε για να παραμείνει τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Την άνοιξη του 2022 θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε κανονικότητα.

Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε ο Ουγκούρ Σαχίν, ο οποίος μαζί με την Εζλέμ Τουρετσί, είναι οι πρώτοι που ανέπτυξαν εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οι δύο επιστήμονες βραβεύθηκαν με το πανευρωπαϊκό βραβείο “ Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”, σε ειδική τελετή στη Ροτόντα, στη Θεσσαλονίκη.

Την άνοιξη του 2022 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Ο κορονοϊός είναι μαζί μας και ήρθε για να παραμείνει τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι σαν τον ιό της γρίπης που έρχεται και φεύγει, είναι ένας πολύ σταθερός ιός, τόνισε ο Σαχίν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σωστό ερώτημα είναι, πότε θα νοιώσουμε ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε πανδημία. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι  “ μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ίσως του χρόνου. Μετά την άνοιξη του 2022, οπότε και οι περισσότεροι θα έχουν εμβολιαστεί στην Ευρώπη και θα έχουμε αναπτύξει ανοσία στη λοίμωξη”.

Ωστόσο, ο κ. Σαχίν είπε ότι “ ο ιός θα παραμείνει μαζί μας και είναι πιθανόν να χρειαστούν επαναληπτικές δόσεις εμβολιασμού προκειμένου να διατηρήσουμε την ανοσία”.

Η σπουδαιότητα του εμβολιασμού

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, είπε ο Ουγκούρ Σαχίν είναι σε εξέλιξη. Ξέρουμε ότι είναι μια διαδικασία, όπου όλοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Κάποιοι έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δεν είναι ακόμη σίγουροι, είναι απλά διστακτικοί, επιφυλακτικοί και νομίζω ότι είναι το κοινωνικό μας καθήκον να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε.

Από την πλευρά της, η κ. Τουρετσί επισήμανε ότι η άρση της πατέντας για το εμβόλιο δεν είναι ο σωστός τρόπος για να διασφαλιστεί ισότητα στην πρόσβαση, αντίθετα, μπορεί να κάνει  περισσότερο κακό.

Διαβάστε επίσης

Μελέτη για τη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με υπογραφή Τσιόδρα

Οστεοπόρωση: Μία στις 2 γυναίκες θα υποστεί κατάγματα εξαιτίας της νόσου

Απιστία ανδρών και αυτοικανοποίηση γυναικών – Πολλή τεστοστερόνη η αιτία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.