Απιστία ανδρών και αυτοικανοποίηση γυναικών – Πολλή τεστοστερόνη η αιτία

Η πολλή τεστοστερόνη οδηγεί τους άνδρες σε απιστία και πολλές σεξουαλικές συντρόφους, ενώ τις γυναίκες συχνότερα σε αυτοικανοποίηση ή σε σεξουαλικές σχέσεις με άλλη γυναίκα.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης φαίνεται να συνδέονται με το είδος των ερωτικών σχέσεων και τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών.

Η τεστοστερόνη επηρεάζει διαφορετικά τα δύο φύλα

Αυτό προκύπτει από την πιο ολοκληρωμένη μελέτη έως τώρα για τον τρόπο που η ορμόνη τεστοστερόνη επηρεάζει τα δύο φύλα.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ωθεί τους άνδρες σε πολλαπλές συντρόφους, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γυναίκες που έχουν πολλή τεστοστερόνη.

Ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών της Βρετανίας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα σεξουαλικών ερευνών «The Journal of Sex Research».

Μέτρησαν την τεστοστερόνη σε δείγματα σάλιου από σχεδόν 4.000 άτομα 18 έως 74 ετών και των δύο φύλων.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε αναλυτικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους.

Έως τώρα η τεστοστερόνη έχει θεωρηθεί πρωτίστως βιολογική κινητήρια δύναμη πίσω από τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών.

Ο αντίστοιχος ρόλος της ορμόνης στη γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχει κατανοηθεί καλά. Η νέα μελέτη έρχεται να καλύψει κάπως αυτό το «έλλειμμα».

Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης ήταν πιθανότερο (σε σχέση με τις γυναίκες) να έχουν πάνω από μία σεξουαλική σύντροφο ταυτόχρονα κατά την τελευταία πενταετία. Επίσης είχαν συχνότερες ετεροφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές.

Από την άλλη, τα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν σημαντικά υψηλότερα στις γυναίκες που είχαν είτε σεξουαλικές σχέσεις με άλλη γυναίκα, είτε ανέφεραν συχνότερα αυτο-ικανοποίηση.

Γενικότερα, βρέθηκε στενότερη σχέση στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες ανάμεσα στα υψηλά επίπεδα της ορμόνης και στην αυτο-ικανοποίηση, αντί της σεξουαλικής επαφής με σύντροφο.

Διαβάστε επίσης

Squid Game: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα κρυφά μηνύματα της σειράς – φαινόμενο

Λευκό ή καστανό ρύζι; Η διαφορά δεν βρίσκεται μόνο στο χρώμα

Οι 5 μορφές σεξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες – Πλέον υπάρχει λύση

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.