Ο Κοντός & ο Ζαμάνης, οι βιταμίνες και το σκυλάκι του γενικού

Τρελός πονοκέφαλος έχει πιάσει τον νέο Υπουργό Υγείας να βρει λεφτά για φάρμακα και φαίνεται να τρέχει στα ταμεία της Πρόνοιας.

Όχι Κοντοζαμάνης, αλλά Κοντός & Ζαμάνης

Ο κ. Κοντοζαμάνης έφυγε από το υπουργικό περιβάλλον του υγείας, μεν, αλλά το όνομά του παρέμεινε εκεί. Όχι σαν υπογραφή, αλλά σπασμένο στα δύο και φερόμενο από δύο συνεργάτες του νέου Υπουργού.

Γνωρίζουμε πως δεξί χέρι του νέου Υπουργού, εκτός από στενό συγγενικό του πρόσωπο, είναι ο οδοντίατρος κ. Δημήτρης Κοντός, πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα συνεργάτης του κ. Πλεύρη είναι και ο νεαρός δικηγόρος Θανάσης Ζαμάνης. Ο τελευταίος εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του κ. Πλεύρη, αλλά τον βλέπουν συχνά και στο Υπουργείο Υγείας.

Φοβερή σύμπτωση, λοιπόν, οι δύο νέοι συνεργάτες να αποτελούν, ως επώνυμα, τα δύο συνθετικά του ονόματος του πρώην αναπληρωτή Υπουργού.

Αποζημιώσεις ΕΟΠΥΥ

Έτοιμος να απογοητεύσει όσες φαρμακευτικές αποζημιώνονταν για τη διακίνηση ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής και δη βιταμίνες είναι ο κ. Πλεύρης. Φαίνεται πως, όταν είδε πόσα λεφτά θα έπρεπε να δίνει ο Οργανισμός, ειδικά με την έναρξη της επιδημίας, για τέτοια σκευάσματα, του ήρθε λιποθυμία. Ίσως στη διαπίστωση αυτή να συνέδραμε και ο κ. Κοντός, τον οποίο αναφέραμε παραπάνω.

Ειδικότερα φαίνεται πως πολλοί από εμάς, θεωρώντας πως λαμβάνοντας βιταμίνες και λοιπά συμπληρώματα, όπως βιταμίνη D, προφυλασσόμαστε από τον κορωνοϊό, ψάχναμε να βρούμε τρόπο να μας γράψει συνταγή ο γιατρός. Και μάλλον βρήκαμε. Κι ήρθε η ώρα ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει λεφτά για τα συγκεκριμένα σκευάσματα. Και μιλάμε για πάρα πολλά εκατομμύρια.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται να πληρώσει πολλά περισσότερα από όσα έχει, ήδη, προϋπολογίσει κι έτσι θα την πληρώσουν οι εταιρείες. Τις οποίες μάθαμε ότι τις κάλεσε για διαπραγματεύσεις.
Κάποιο λένε πού είσαι πρόεδρε Μπερσίμη, που ήθελες να βάλεις κόφτες σε όλες αυτές τις σπατάλες. Α, ο πρώην πρόεδρος λογικά βρίσκεται στην έδρα του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και λόγω τηλεκπαίδευσης θα είχε και τον χρόνο να ταξιδεύει για δουλειές. Πρόσφατη αγάπη του ήταν τα ασφαλιστικά θέματα (συντάξεις κτλ).

Πλεύρης προς Προνοιακά Ταμεία

Έως και θα μάλλιασε η γλώσσα του Υπουργού Υγείας να λέει στους εκπροσώπους των φαρμακευτικών, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν τις 4 τελευταίες εβδομάδες, ότι παραπάνω λεφτά για φάρμακα δεν υπάρχουν!

Όμως είπε να κοιτάξει πολύ σοβαρά το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι μπορούν να έχουν κι εκείνοι φαρμακευτική κάλυψη, όπως και όλοι οι ασφαλισμένοι.

Όπως εδώ και χρόνια ζητούν οι φαρμακευτικές, θα πρέπει οι ανασφάλιστοι να καλύπτονται από κάποιο άλλο ταμείο και όχι από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ουσιαστικά δεν μπορεί να τους καλύψει και ουσιαστικά τους καλύπτουν οι ίδιες. Το κόστος σε φάρμακα για αυτή την κατηγορία πολιτών φαίνεται να ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το χαριτωμένο σκυλάκι του κ. Πρεζεράκου

Με το μικρό του τετράποδο έρχεται στη δουλειά ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκος. Ίσως να είναι και αγχολυτική αυτή η παρέα, ειδικά όλο το προηγούμενο διάστημα που οργάνωνε τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Διότι αυτό ήταν το πρόσωπο από το Υπουργείο Υγείας, που έστελνε την ατζέντα και την πρόσκληση προς τους ειδικούς, ώστε να εισηγηθούν.

Αλήθεια τον σκέφτεστε να πρέπει να ακούει όλα αυτά, που συζητούσαν όσοι επιστήμονες συμμετείχαν; Και, μάλιστα, να πρέπει να τους βλέπει να σηκώνουν και τους τόνους, διότι δεν ήταν και πάντα ήρεμες οι σχετικές συνεδριάσεις.
Να αναφέρουμε, δε, ότι, ενώ είχε στην ευθύνη του τον τομέα της Δημόσιας Υγείας, τα περισσότερα στο θέμα του κορωνοϊού τα έκαναν άλλοι.

Κι άλλη Επιτροπή χωρίς τον Πρύτανη

Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γ. Σιάσου μία νέα επιτροπή, με μέλη Πανεπιστημιακούς καθηγητές. Ο αριθμός αυτών των καθηγητών… 60! Ο λόγος δημιουργίας της επιτροπής είναι να ασχολείται με θέματα κορωνοϊού, τα οποία, όμως, να σχετίζονται μόνο με την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Όπως, για παράδειγμα, το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι Πανεπιστημιακές κλινικές.

Πάντως μέσα σε τόσα άτομα δεν βλέπουμε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θάνο Δημόπουλο, που είναι και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και πρώην πρόεδρος. Ο ίδιος, δε, είναι πολύ ενεργός σε θέματα κορωνοϊού, όμως δεν διατέλεσε σύμβουλος ή εμπειρογνώμονας κάπου. Και εμφανίζεται και συχνά σχολιάζοντας θέματα επιδημίας.

Πριν από το κλείσιμο

Σας έχουμε πει ήδη τους πιο στενούς δεσμούς, που αναπτύσσει το Υπουργείο Υγείας, με τον κ. Πιερρακάκη και ότι και ο ΕΟΔΥ θα τον αναζητήσει και αυτό ανακοινώθηκε ήδη χθες. Αναμένονται και άλλα ακόμη, αλλά το θέμα είναι τα μπορεί κι ο κ. Πιερρακάκης. Ε, δεν είναι και δια πάσαν νόσον…

Και για το κλείσιμο: Έχετε προσέξει σε ποια Περιφέρεια έχουν γίνει τα λιγότερα εμβόλια; Για να μην το ψάχνετε, σας λέμε ότι είναι η Ευρυτανία. Τώρα, αν κάνατε κάποιον πολιτικό συνειρμό, ίσως να είναι τυχαίος.

Διαβάστε επίσης

Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό

ΕΟΠΥΥ: Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες στην Αττική- Ποια φαρμακεία θα είναι ανοιχτά

Πού γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.