Η μετάβαση των 2 εβδομάδων για τη συνύπαρξή μας με τον κορωνοϊό

Η μετάβαση των δύο εβδομάδων από μεθαύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου σηματοδοτεί μία νέα περίοδο, την περίοδο συνύπαρξης με τον κορωνοϊό.

Οι 2 εβδομάδες ελευθερίας των εμβολιασμένων θα δείξουν αν και κατά πόσο μπορούμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα.

Όπως είπε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των μέτρων για τους εμβολιασμένους, σε πρώτη φάση θα συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό, σε ασφαλείς συνθήκες.

Η δεύτερη φάση των μέτρων προς την κανονικότητα

Η δεύτερη φάση, είπε, είναι να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό το πρόγραμμα της ελευθερίας. «Βασικό κριτήριο σε αυτό είναι η αύξηση των εμβολιασμών. Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προστατευόμαστε συνολικά και ως άτομα και ως κοινωνία».

Κριτήριο η επιδημιολογική εικόνα

Ο στόχος των νέων μέτρων δεν είναι η εφαρμογή περιορισμών, αλλά
ο κάθε πολίτης να γνωρίζει πώς είναι η επιδημιολογική κατάσταση του κορωνοϊού στην περιοχή, που ζει και κινείται.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο ΕΟΔΥ, υπό την προεδρία του καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη, θα ξεκινήσει νέα εκστρατεία ενημέρωσης, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα είναι σε μία διαρκή επαγρύπνηση για την επιδημιολογική εικόνα και αντίστοιχα η Πολιτεία θα εντείνει τους ελέγχους μέσω των τεστ, αλλά και ως προς την τήρηση των μέτρων.

Η μετάβαση των 2 εβδομάδων

Οι «κόκκινες» περιοχές, που θα ανακοινώνονται από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, δεν θα επισύρουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς τη λήψη των μέτρων.

Δεν θα υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες, ούτε το μέτρο ότι δεν θα μπορεί η ψυχαγωγία, η εστίαση να μην έχει μουσική. Όλα αυτά θα λειτουργούν κανονικά.

Στο πλαίσιο της προστασίας όλων – και των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων – θα υπάρχει πλήρης ελευθερία στην κατεύθυνση των χώρων, όπου βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι.

Εστίαση και διασκέδαση

Στην εστίαση και στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Θα μπορεί να υπάρχει κανονικά η διασκέδαση και η εστίαση. Θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό, το οποίο εργάζεται, θα υπάρχουν όλα τα μέτρα, τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία.

Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει, πλέον, πλήρης ελευθερία σε όσους είναι εμβολιασμένοι.

Μικτοί χώροι

Για τους άλλους χώρους, που είναι μικτοί στη διασκέδαση, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν. Σκοπός είναι η προστασία των εμβολιασμένων αλλά και των ανεμβολίαστων, που κινδυνεύουν πολύ περισσότερο.

Όλοι οι άλλοι χώροι, μη εστίασης και διασκέδασης, που είναι μόνο για εμβολιασμένους, στην παρούσα φάση θα έχουν τους περιορισμούς της χρήσης μάσκας και των αποστάσεων.

Τα πάντα θα επαναξιολογηθούν στην απλοποίηση και ομαδοποίηση των μέτρων.

Διαβάστε επίσης

Τι να προσέξουμε ενόψει κακοκαιρίας – Αναλυτικές οδηγίες

Σταθεροποιείται ο δείκτης θετικότητας- Παιδιά το 28% των κρουσμάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.