Σταθεροποιείται ο δείκτης θετικότητας- Παιδιά το 28% των κρουσμάτων

Σταθεροποιείται ο δείκτης θετικότητας. Σταθεροποίηση δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και αναφορικά με την διάδοση του κορονοϊού μεταξύ παιδιών και εφήβων ηλικίας 4-18 ετών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ενημέρωση, την περασμένη εβδομάδα οι ασθενείς ηλικίας 4-18 ετών ανήλθαν σε 4.211. Αποτελώντας το 28% του συνόλου των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν πανελλαδικά.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά παρουσίασε έτσι μείωση 3.45% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σε ασθενείς 0 – 17 ετών το σύνολο των κρουσμάτων είναι 90.557 (ποσοστό 13.6%), οι θάνατοι 3 (0.0%) και οι διασωλημωμένοι μηδέν (0.0%).

Ποσοστό θετικότητας αν περιοχή

Πρωτιά για το Κιλκίς με 0,81%  στον δείκτη θετικότητας, ενώ ακολουθούν Καστοριά (0,75%) και Καρδίτσα (0,74%)

ποσοστό θετικότητας Εξετάζοντας τον δείκτη θετικότητας,  ο οποίος προκύπτει από τον λόγο των κρουσμάτων επί των τεστ, βλέπουμε πως δεν αγγίζει το 1% σε καμία Π.Ε., ενώ σε δύο περιφερειακές ενότητες, στην Ιθάκη και στην Άνδρο, ο δείκτης θετικότητας υπολογίστηκε στο 0,0%.

Την εβδομάδα αναφοράς, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.131, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.055. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.07.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης : Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση

Roche Hellas : «Δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure® 2021

Kακάο: Σύμμαχος στο αδυνάτισμα και όχι μόνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.