Πλεύρης : Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση

Την πλήρη ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής στις «κόκκινες» περιοχές.

Ο κος Πλεύρης  εξήγησε πως οι κόκκινες περιοχές θα έχουν τα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης της επιδημιολογικής κατάστασης και δεν θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια. Αν χρειαστεί να υπάρξουν επιπλέον μέτρα θα ρωτήσουμε την Επιτροπή.

Επίσης, οι επιχειρήσεις εστίασης θα λειτουργούν με πληρότητα στο 100% της χωρητικότητας τους και δεν θα είναι υποχρεωμένες να έχουν θαμώνες, μόνο καθήμενους.

Ο κορονοϊός δεν είναι πια κάτι άγνωστο, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που σέβεται η πολιτική ηγεσία και έχουν δώσει έναν αγνώνα αφιλοκερδώς με γνωμοδοτήσεις και είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου. Θα μας δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να αποφασίζονται τα μέτρα. Η ισχύς τους θα είναι για 15 ημέρες. Οι περιορισμοί που υπάρχουν υφίστανται και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».

Κόκκινες περιοχές

Για τις κόκκινες περιοχές είπε ότι δεν θα ισχύουν μέτρα αλλά θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν κανονικά, τόνισε ο υπουργός.

Στην εστίαση όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους τόνισε.

Για τους ανοικτούς χώρους θα έχουμε πλήρη λειτουργία και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσους έχουν μη εμβολιασμένους ή δεν έχουν νοσήσει.

Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι είμαστε στην διαδικασία να μπορούμε να πάρουμε τέτοια μέτρα ώστε να πάρουμε πίσω την ζωή μας.

Γκάγκα: Κάλεσμα για εμβολιασμό

Με την σειρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Χάσαμε νεαρό παιδί στην Βόρεια Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Επιδημιολογικός χάρτης: Στο «κόκκινο» Σέρρες και Καρδίτσα

Γ. Οικονόμου: Τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους μέχρι τέλος του χρόνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.