Kακάο: Σύμμαχος στο αδυνάτισμα και όχι μόνο

Το κακάο εκτός από απολαυστικό, μας προσφέρει αντιοξειδωτικά, αποτελεί την πλουσιότερη πηγή φυτικού σιδήρου, περιέχει ασβέστιο και δρα ως ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Το κακάο προκαλεί αίσθημα ευφορίας

Χάρη στο μαγνήσιο και την ουσία θεοβρωμίνη, το κακάο μπορεί και διώχνει την κούραση και την υπνηλία, ενώ βελτιώνει τη διάθεση.

Προκαλεί αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης, γεγονός που οφείλεται στην ουσία τρυπτοφάνη. η οποία βρίσκεται στους κόκκους του και ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία έχει αντικαταθλιπτική δράση.

Λόγω της καφεΐνης που περιέχει είναι ένα φυσικό τονωτικό.Χαρίζει ενέργεια, διεγείρει το νευρικό σύστημα και προκαλεί έκκριση ενδοκρινών.

Μειωμένη αρτηριακή πίεση και βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης

Η κατανάλωση κακάου συνδέεται με μειωμένη αρτηριακή πίεση, βελτιωμένη υγεία των αιμοφόρων αγγείων και βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Το κακάο βοηθά στην απώλεια βάρους

Το κακάο βοηθά στην απώλεια βάρους βελτιώνοντας τη μιτοχονδριακή βιογένεση. Ταυτόχρονα, μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυξάνει την πρόσληψη γλυκόζης από τους μυς με την εισαγωγή του μεταφορέα γλυκόζης στη μεμβράνη των σκελετικών μυών.

Προστασία στους νευρώνες και ενισχύει τη γνωστική λειτουργία

Το κακάο προσφέρει προστασία στους νευρώνες και ενισχύει τη γνωστική λειτουργία (μάθηση, μνήμη)  καθώς εισέρχονται στον εγκέφαλο.

Το κακάο μπορεί να προστατεύσει το δέρμα

Η τακτική κατανάλωση κακάο έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει τον βαθμό εμφάνισης ερυθήματος του δέρματος έπειτα από έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία (κάτι τέτοιο ωστόσο δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει τη συστηματική χρήση του αντηλιακού προϊόντος).

Επιπρόσθετα βελτιώνει την μικροκυκλοφορία του δέρματος επιφέροντας καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση των κυττάρων του, βελτίωση της υφής του, αλλά και των επιπέδων ενυδάτωσής του (με ταυτόχρονη μείωση της διαδερμικής απώλειας υγρασίας).

Τέλος, ερευνητικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών παραγόντων της μαύρης σοκολάτας είναι υψηλότερα από εκείνα του πράσινου και μαύρου τσαγιού, του ροδιού και των βατόμουρων (berries).

Πηγή: webmd.com

Διαβάστε επίσης 

Κιρσοί: Αισθητική αποκατάσταση με laser

Γκάγκα: Δωρεάν μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κορονοϊό

Θυμάρι: Με ποιες ασθένειες συνδέεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.