Παπαευαγγέλου: Το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων 

Για «σαφή σταθεροποίηση», και ύφεση της πανδημίας στη χώρα μας, έκανε λόγο κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, η καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βανά Παπαευαγγέλου. Σημείωσε ωστόσο,  ότι «ο αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων είναι υψηλός».

«Το 90% είτε στις ΜΕθ είναι είτε ανεμβολίαστοι είτε μερικώς εμβολιασμένοι», σημείωσε , υπογραμμίζοντας ότι «αυξάνεται η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων που είναι στα 66 έτη σήμερα».

Το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων

Αναφερόμενη στην επαναλειτουργία των σχολείων, είπε ότι αναμένεται αύξηση των νέων μολύνσεων και  αύξηση αυτή θα οφείλεται στον μεγάλο αριθμό των τεστ που θα διενεργούνται στα παιδιά, με στόχο όμως να εντοπισθούν τα κρούσματα και να απομονωθούν οι θετικοί μαθητές από το σχολικό περιβάλλον.

Αναφέρθηκε στο σημαντικό  ρόλο των self test, λέγοντας ότι το 30% των θετικών κρουσμάτων, εντοπίστηκε από αυτά.

Βάσει των νέων πρωτοκόλλων θα υπάρχει συστηματικός έλεγχος ανεμβολίαστων παιδιών και εκπαιδευτικών, δύο φορές την εβδομάδα. Το τμήμα δεν θα κλείνει λόγω κρούσματος, αλλά θα συνεχίζει με συνδυασμό rapid test με self test.

Εμβολιασμός μαθητών

Η ίδια τόνισε ότι, πως το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των εφήβων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, ένας στους τέσσερις μαθητές λυκείου έχει λάβει την 1η δόση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μαθητές του Γυμνασίου είναι 13%.

Στόχος είναι να διεξαχθεί ομαλά η δια ζώσης εκπαίδευση χωρίς διακοπές,υπογράμμισε η κα Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε επίσης 

Ανάσα από την αποκλιμάκωση – Ανησυχητικές οι εκτιμήσεις για τα παιδιά

Κυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα – Ακόμα 874 κρούσματα, κανένα Mu

Αυτές οι τροφές μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.