Γκάγκα : Η πανδημία καλπάζει- έκκληση για εμβολιασμό

Η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την πρώτη της ενημέρωση,  για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Έκανε λόγο για «μεγάλη μάστιγα που αντιμετωπίζεται επί ένα χρόνο όσο πιο καλά γίνεται» κι ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της, ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ό,τι είναι σημαντικό να τηρούν όλοι τα μέτρα και να συνεχιστεί ο εμβολιασμός των πολιτών.

«Αυτή τη στιγμή νομίζω η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει, έχουμε πολλά κρούσματα καθημερινά» σημείωσε και τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να κρατάμε τα μέτρα, αυτά που ακούμε από τους επιστήμονες και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε όλοι, ώστε να είμαστε ασφαλείς εμείς οι ίδιοι, οι οικογένειές μας και όλο το περιβάλλον γύρω μας».

Αναστολές υγειονομικών

Αναφορικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, έκανε λόγο για 5.305 πράξεις που αντιστοιχούν στο 5,8% του συνόλου του προσωπικού, εκ των οποίων οι γιατροί σε ποσοστό 2, 1%.Σε ότι αφορά στους νοσηλευτές, δεν εμβολιάσθηκαν 2.700 σε σύνολο 40.000.

Τα ποσοστά όπως είπε, δεν είναι πολύ μεγάλα και τα προβλήματα στα νοσοκομεία μπορούν να λυθούν. Όπου χρειαατεί γίνονται μετακινήσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη οι προσλήψεις, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης 

Επίσκεψη Πλεύρη σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΔΥ

Παπαευαγγέλου: Το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων 

Κυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα – Ακόμα 874 κρούσματα, κανένα Mu

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.