Θεοδωρίδου: Δεκαπλάσιος ο κίνδυνος να νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι έφηβοι

Τη χορήγηση της 3ης αναμνηστικής  δόσης σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών μελετά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου.

Στόχος χορήγησης της τρίτης δόσης είναι να δοθεί σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό και έτσι αυτή ενέχει θέση συμπληρωματικής δόσης.

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης  και αναφορικά με τον προβληματισμό για τους εμβολιασμούς παιδιών 12-17 ετών, η και αλλα  Θεοδωρίδου  ανέφερε πως  οι νοσηλείες παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ δεκαπλάσιαστηκαν στο διάστημα Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021 λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν δεκαπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν.

Τόνισε πως ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για

  •  Την ατομική τους προστασία αλλά και την ψυχική υγεία τους
  • Θωράκιση για την επιστροφή στο σχολείο και εξωσχολικές δραστηριότητες
  • Μείωση διασπορα του ιου για να προστατευτούν τα ευάλωτα άτομα της κοινωνίας
  • Μείωση ανάπτυξης νέων μεταλλάξεων

Απαραίτητος ο εμβολιασμός των εγκύων

Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου πρέπει να γίνεται κανονικά ο εμβολιασμούς των εγκύων, όπως υπαγορεύουν οι διεθνείς επιστημονικές μελέτες (μελέτη CDC στις 11/09).

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, καθ’ όλη τη διάρκεια της της κύησης ο εμβολιασμός δεν έχει κανέναν κίνδυνο και πρέπει να γίνεται.

Όπως είπε, η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει συνεχείς υπενθυμίσεις για τον εμβολιασμό των εγκύων. Από την έναρξη της επιδημίας μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 29 έγκυες – 25 από τις 29 μέσα στο 2021 – και δύο από αυτές, δυστυχώς, έχουν καταλήξει.

Διαβάστε επίσης

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου

Έρχεται η τρίτη δόση του εμβολίου – Ποια είναι τα κριτήρια για να το κάνετε

ΗΠΑ: «Όχι» σε τρίτη δόση εμβολίου λένε κορυφαίοι επιστήμονες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.