ΗΠΑ: «Όχι» σε τρίτη δόση εμβολίου λένε κορυφαίοι επιστήμονες

Κορυφαίοι επιστήμονες ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να αναβάλλει τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου COVID-19 από τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αρμόδιες αρχές ίσως χρειαστούν περισσότερο χρόνο για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων.

Σύμφωνα με τους  New York Times, οι επιστήμονες δήλωσαν πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το εμβόλιο της Moderna.

Η Δρ Τζάνετ Γούντκοκ, η οποία ασκεί χρέη επιτρόπου στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Δρ Ροσέλ Ουαλένσκι, είπαν στον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την COVID-19, Τζέφρι Ζίεντς, ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρχουν επαρκή δεδομένα μόνο για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε για τη συνάντηση, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ό,τι υπαγορεύουν οι επιστήμονες.

Η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, επανέλαβε, θα ξεκινήσει μόνο εάν και όταν δοθεί το πράσινο φως από την FDA και τα CDC.

Νωρίτερα, ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι εκτίμησε πως η τρίτη δόση είναι «πιθανό» να αποδειχθεί αναγκαία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Φάουτσι επικαλέστηκε ισραηλινά στοιχεία που δείχνουν ότι η τρίτη δόση μειώνει κατά δέκα φορές τον σχετικό κίνδυνο τόσο για διάγνωση Covid-19 όσο και για σοβαρή νόσο, αναφέρουν οι Financial Times.

«Αν η απόκριση έχει διάρκεια, πιθανότατα θα υιοθετήσουμε ως ρουτίνα ένα σχήμα τριών δόσεων, πρώτα όμως θα πρέπει να επιβεβαιωθούμε ότι αυτό ισχύει» είπε.

Διαβάστε επίσης

Τελικά να γίνεται ή όχι τρίτη δόση του εμβολίου της COVID-19; Τι λέει το ECDC

Γκεμπρεγεσούς: Η τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να καθυστερήσει

ΗΠΑ: Ξεκινά από τις 20 Σεπτεμβρίου η χορήγηση 3ης δόσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.