ΕΜΑ: Ξεκινά η αξιολόγηση για τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer/ BioNTech στους άνω των 16 ετών

Την αξιολόγηση του αιτήματος για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορονοϊού έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση στους πολίτες άνω των 16 ετών, ξεκινά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή,  θα πραγματοποιήσει ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων, με τα αποτελέσματα να αναμένονται «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Η αρμόδια επιτροπή του EMA θα αξιολογήσει τα δεδομένα τα οποία υποβλήθηκαν για το εμβόλιο Comirnaty των Pfizer/ BioNTech, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας κλινικής δοκιμής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, εκτός εάν απαιτηθούν συμπληρωματικές πληροφορίες.

«Όχι» αναμνηστική δόση στον γενικό πληθυσμό

Όπως μάλιστα τονίζει ο ΕΜΑ, αν και -από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC)- δεν θεωρούν επείγουσα την ανάγκη για ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό, αξιολογείται η σχετική αίτηση για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την υποστήριξη περαιτέρω δόσεων, όπως απαιτείται.

Η παροχή συστάσεων για τον τρόπο εμβολιασμού παραμένει προνόμιο των αρμόδιων εθνικών φορέων σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. Ενώ ο EMA αξιολογεί τα δεδομένα, τα κράτη μέλη μπορούν να εξετάσουν προπαρασκευαστικά σχέδια για τη χορήγηση ενισχυτικών και πρόσθετων δόσεων.

Διαβάστε επίσης 

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου

Θεοδωρίδου: Δεκαπλάσιος ο κίνδυνος να νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι έφηβοι

Τα πρώτα καμπανάκια για λουκέτο στα σχολεία πριν, καν, ανοίξουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.