Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας , ο κ.Θεμιστοκλέους, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα λάβουν οι περίπου 285.00 ανοσοκατεσταλμένοι,  υπενθύμιση με μήνυμα SMS.

Η τρίτη δόση αφορά 285.000 ανοκατεσταλμένους

«Θα ξεκινήσουμε με αναμνηστική δόση του εμβολίου με τους ανασοκατασταλμένους και για τους 285.000 πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε πως  θα ακολουθήσουν, ανάλογα με τις συστάσεις της Επιτροπής, και οι υπόλοιπες ομάδες.

Ειδικότερα, θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 60 ετών και εκείνοι που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, ενώ μελετάται η χορήγηση σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο λόγω αυξημένης έκθεσης, όπως μεγάλος αριθμός υγειονομικών, ή άτομα με χρόνια νοσήματα.

Σημείωσε, πως ήδη σήμερα έχουν γίνει 23.000 εμβολιασμοί και η ημέρα θα κλείσει με 29.000, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο κλείστηκαν 150.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση.

Αυξάνεται ο εμβολιαστικός ρυθμός

Αναφερόμενος στα νέα παιδιά δήλωσε ότι στις ηλικίες 18 έως 24 ετών το 45,4% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογιστούν και τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό πάει στο 47%. Στις ηλικίες 15 έως 17 ετών τα ποσοστά είναι 20% και 23% αντίστοιχα.

Στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ’ οίκον κατατέθηκαν 8.424 αιτήσεις και ήδη έχουν εμβολιαστεί 6.500 άτομα, ενώ συνεχίζεται ο εμβολιασμός ειδικών κατηγοριών, όπως οι Ρομά.

Διαβάστε επίσης 

Έρχεται η τρίτη δόση του εμβολίου – Ποια είναι τα κριτήρια για να το κάνετε

ΗΠΑ: «Όχι» σε τρίτη δόση εμβολίου λένε κορυφαίοι επιστήμονες

Στο 95% η προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα με την τρίτη δόση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.