Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων : Όλα τα μέτρα για τους μαθητές – Πότε μπαίνουν σε καραντίνα

Το υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται στις σχολικές μονάδες,στην περίπτωση που εμφανιστούν ένα ή περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, εισηγήθηκε προς την κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την επιτροπή, όταν νοσήσει μαθητής σε μία τάξη, ο διπλανός του στο θρανίο θα μπαίνει σε καραντίνα.

Όσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο θα τίθενται σε καραντίνα, εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.

Το μέτρο αυτό αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητές. Από την καραντίνα θα επιστρέφουν ύστερα από μία εβδομάδα και αφού θα έχουν κάνει rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, θα ακολουθήσουν δύο self tests και την 7η ημέρα άλλο ένα rapid test.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν μόνο self test στην αρχή και στο τέλος της μίας εβδομάδας. Όλοι θα παραμένουν στο σχολείο, ενώ μία τάξη θα κλείνει όταν τα κρούσματα ξεπερνούν το 50%.

Λιανεμπόριο και συνέδρια

Η επιτροπή εισηγείται επίσης αλλαγές στο λιανεμπόριο, αλλά και στην πραγματοποίηση των συνεδρίων. Σύμφωνα με την εισήγηση, στα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται 1 άτομο άνα 9 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στα συνέδρια θα επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο των εμβολιασμένων. Για τους ανεμβολίαστους, Θα ισχύει η ηλεκτρονική συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης 

Πάνω από 5.800 πράξεις αναστολής για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Έκρυθμη η κατάσταση στο ΕΣΥ – Επί ποδός πολέμου οι συνδικαλιστές για τις αναστολές εργασίας

Απέρριψε το ΣτΕ προσφυγή υγειονομικών για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.