Απέρριψε το ΣτΕ προσφυγή υγειονομικών για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ακόμα ένα «Όχι» είπε το Τμήμα  Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας, στο αίτημα αναστολής που είχαν  καταθέσει γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό νοσοκομείων, για έκδοση αναστολής επί της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εφόσον δεν εμβολιαστούν τίθενται σε αναστολή εργασίας, από σήμερα, άνευ αποδοχών.

Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν κατεθέσει υγειονομικοί  ζητώντας «πάγωμα» της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το σκεπτικό της απόφασης

Με τις αποφάσεις 250-252/2021 της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας απορρίφθηκαν αιτήσεις αναστολής ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των δομών υγείας κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού. Κρίθηκε ότι οι αιτήσεις ακυρώσεως δεν ήταν προδήλως βάσιμες, η δε βλάβη της οποίας γίνεται επίκληση, δεν δικαιολογεί τη χορήγηση αναστολής.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για τη δεύτερη σχετική απόφαση εντός λίγων ημερών, καθώς  το Γ’ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ είχε απορρίψει και αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων, που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων – Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 2/9

ΠΟΕΔΗΝ: Σειρά κινητοποιήσεων από 30/8 κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Θεμιστοκλέους κατά ΠΟΕΔΗΝ: Συμβάλλει στον αντιεμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.