Γαλλία: Ξεκίνησε η χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου, σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Η εκστρατεία χορήγησης της αναμνηστικής, τρίτης δόσης του εμβολίου για την Covid-19 ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία, από τους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους πολίτες, με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Με την αναμνηστική δόση «θα είστε καλυμμένοι για τους επόμενους μήνες», είπε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας σε έναν πολίτη που επρόκειτο να κάνει την τρίτη δόση σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι.

Περισσότεροι από 200.000 έχουν κλείσει ραντεβού

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη 200.000 άνθρωποι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Η φάση αυτή αφορά τους πολίτες άνω των 80 ετών, τους ανοσοκατεσταλμένους και άλλους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως καρκινοπαθείς σε φάση χημειοθεραπείας ή νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση.

«Πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες (από την προηγούμενη δόση) για να κάνετε την επόμενη, υπενθύμισε ο Βεράν.

Η εκστρατεία αυτή θα επεκταθεί τις επόμενες εβδομάδες και σε όλα τα άτομα άνω των 65 ετών, στους παχύσαρκους και τους διαβητικούς. Από τις 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η χορήγηση αναμνηστικής δόσης και στους τροφίμους προνοιακών δομών.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η εκστρατεία αυτή αφορά συνολικά 18 εκατομμύρια Γάλλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΥ: Η «Mu», η νέα παραλλαγή του κορονοϊού μπορεί να είναι ανθεκτική στα εμβόλια

Στη 2η φάση δοκιμών, πέρασε το φάρμακο της Pfizer κατά του κορονοϊού

Μελέτη: Διπλάσια αντισώματα το εμβόλιο της Moderna έναντι της Pfizer

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.