Το πρώτο φρένο από σήμερα σε ανεμβολίαστους – Σε ποιους αφορά

Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα, 16 Αυγούστου, όπως είχε ανακοινωθεί, η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για όσους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας και στη φροντίδα ηλικιωμένων και αναπήρων είναι ανεμβολίαστοι. Είναι το πρώτο “φρένο” της κυβέρνησης σε όσους επαγγελματίες Υγείας δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά δεν είναι απίθανο το μέτρο να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, παρόλο που η κυβέρνηση επισήμως το διαψεύδει.

Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους υγειονομικούς, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Όσοι πρέπει να εξαιρεθούν για πολύ συγκεκριμένους λόγους, έχουν προθεσμία να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου.

Τι θα γίνεται από σήμερα

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, το προσωπικό των δομών φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία θα πρέπει να προσέρχεται από σήμερα στον χώρο εργασίας του, έχοντας κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου.

Εάν κάποιος εργαζόμενος από τη συγκεκριμένη ομάδα δεν το έχει κάνει, θα τίθεται αυτόματα σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας και ο εργοδότης του υποχρεούται να δηλώσει άμεσα τη μετάβασή του σε καθεστώς αναστολής στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Σημειώνεται ότι η αναστολή δεν συνιστά, ούτε ισοδυναμεί με αναγγελία απόλυσης, αλλά οι εργαζόμενοι δεν θα εισπράττουν τον μισθό τους για όσο διάστημα παραμένουν σε αναστολή.

Οι επαγγελματίες Υγείας, που θα τίθενται σε αναστολή, θα αναπληρώνονται από άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με τρίμηνες συμβάσεις.

Διαβάστε επίσης

Τι είναι ο παιδικός αυνανισμός- Πώς εκδηλώνεται – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Φωτιές: Αύξηση στα κρούσματα COVID-19 από τα μικροσωματίδια

Έφτιαξαν γυναικείο αντισυλληπτικό με αντισώματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.