Κ. Χατζηδάκης: Από 16 Αυγούστου σε επ’ αόριστον αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Για τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 16 Αυγούστου αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας “Θεέ μου βοήθησε και φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν”. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση, ούτε με την άλλη.
Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) “καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα“, τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο», υπογράμμισε ο υπουργός.
Πολυμέτωπη προσπάθεια στην ενέργεια
Για το δίκτυο ηλεκτροδότησης σημείωσε ότι πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ κάνουν επενδύσεις και έργα στην ενεργειακή υποδομή οι οποίες ήταν απαραίτητες, πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί. Πρόκειται για πολυμέτωπη προσπάθεια στην  ενέργεια, για να μην καταρρεύσει η ΔΕΗ οποία και προχωρεί.
«Προχωρούν οι επενδύσεις άλλα απαιτούν κάποιο χρόνο», διευκρίνισε.

«Η κυβέρνηση προωθεί πολιτική με επίκεντρο αφενός την απολιγνιτοποίηση αφετέρου την προώθηση των ΑΠΕ. Στη ΡΑΕ υπάρχει γιγαντιαία ουρά επενδυτών. Όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

Τι περιμένει τους ανεμβολίαστους – Οι τελευταίες πληροφορίες

Έρευνα με ελληνική υπογραφή: Γιατί εμφανίζεται μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο mRNA

Βάλε φρένο στη δυσπεψία μια για πάντα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.