Έρχονται διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς

Εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να πειστούν οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 Έρχονται διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες

«Στην κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτή τη σχολή υπηρετώ και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και ορθό λόγο να πείθεις κάποιον», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και προανήγγειλε ότι σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ διαθέτουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών. «Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο και ένα δίχτυ ασφαλείας στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν».

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε πάντως ότι σε αυτήν τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμό για τους οδηγούς, αφού στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, ενώ οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν εισέρχονται από τη μπροστινή πόρτα. Ο υπουργός Μεταφορών υπενθύμισε τα βήματα που έχουν γίνει για την ανάταξη, ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σημειώνοντας ότι πριν από δύο χρόνια στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούσαν μόνο 850 λεωφορεία ενώ τώρα φτάνουν 1.300.

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» Θωμαϊδη για δυναμική διασπορά στην Ελλάδα, λόγω Δέλτα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Στην τελική ευθεία οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Προ των πυλών το 4ο κύμα κορονοϊού – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.