Προ των πυλών το 4ο κύμα κορονοϊού – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Προ των βρίσκεται το 4ο κύμα κορονοϊού και όλα δείχνουν ότι θα είναι αρκετά απειλητικό.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι νέοι είναι εκείνοι που θα “χτυπηθούν” περισσότερο όπως και οι ανεμβολίαστοι πολίτες, καθώς δεν είναι προστατευμένοι έναντι του κορονοϊού με κάποιο από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία καθώς χθες Κυριακή 11/7 εισήχθησαν στα νοσηλευτικά ιδρύματα 80 άτομα λόγω COVID-19.

Οι χθεσινές εισαγωγές είναι διπλάσιες σε σχέση με το τέλος Ιουνίου και αναμένεται να αυξηθούν όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

Με δεδομένο λοιπόν ότι καταγράφονται περίπου 2000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, είναι αναμενόμενο ότι σε περίπου μία εβδομάδα θα υπάρξει ανησυχητική αντίστοιχη αύξηση και στις νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή, έχει μειωθεί η πορεία των εμβολιασμών και το πολυπόθητο τείχος ανοσίας φαίνεται ότι θα καθυστερήσει να επιτευχθεί, αφού μέχρι στιγμής έχει εμβολιασθεί περίπου το 40-45% του πληθυσμού.

Λόγω χαλάρωσης των μέτρων και παράλληλα με την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, η μετάλλαξη Δέλτα που μεταδίδεται με πολύ μεγαλύτερη ευκολία βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς οδηγώντας σε εκθετική αύξηση των νέων περιπτώσεων κορονοϊού.

Η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και η κυβέρνηση βρίσκονται σε συνεχή επαφή καθώς εκτιμάται ότι ενδεχομένως να επισπευσθεί η λήψη και η ανακοίνωση κάποιων επιπλέον μέτρων που θα αφορούν εστίαση-διασκέδαση και τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ αυτή την εβδομάδα θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολαισμών.

Διαβάστε επίσης

Γεωργιάδης: “Τα περιοριστικά μέτρα πλέον θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους”

Ηλικιωμένη πέθανε αφού προσβλήθηκε ταυτόχρονα από δύο παραλλαγμένα στελέχη κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.