Ξεκινά ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών

Το πράσινο φως για εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων, 15-17 ετών με γονική συναίνεση, άναψε η Εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας, επειτα από την εξέταση των δεδομένων που ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι είναι προς όφελος να εμβλολιασθούν και στη χώρα μας οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών.

Η πλατφόρμα των ραντεβού αναμένεται να ανοίξιε την ερχόμενη εβδομάδα και θα αφορά μόνο εμβόλια mRNA, τα οποία έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά για τους εφήβους από τα υπόλοιπα.

Ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα ο εμβολιασμός των εφήβων

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 ετών, είπε ότι βάσει μελέτης στις ΗΠΑ η συχνότητα εισαγωγής σε νοσοκομεία λόγω Covid είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθης εποχική γρίπη.

«Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα γι’ αυτό κι έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων», είπε και τόνισε: «Τα εμβόλια mRNA θα χρησιμοποιηθούν για τους εφήβους. Η πρώτη χώρα που άρχισε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών ήταν ο Καναδάς. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών».

Ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με γονική συναίνεση

Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν από την 1.1.2006, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο 

Υπογράμμισε ότι «τα ανεμβολίαστα άτομα απειλούνται περισσότερο». Συνέστησε δε τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού για την μεγαλύτερη προστασία του καθενός.

Πρόσθεσε ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα : Pfizer και Moderna στο 96%, AstraZeneca στο 92% και J&J στο 85%.

Οι έφηβοι μεταδίδουν ευκολότερα τον ιό σε σχέση με τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Ο εμβολιασμός των εφήβων παρέχει ασφάλεια κια στο περιβάλλον τους, είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια και παράλληλα συνέστησε τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού για την μεγαλύτερη προστασία του καθενός.

Διαβάστε επίσης

Στη μάχη του εμβολιασμού ρίχνονται οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ

Νέο σποτ για τον εμβολιασμό – Είναι στο χέρι μας, Εμβολιαζόμαστε!

Η πορεία εμβολιασμών ανά Περιφέρεια και το «καμπανάκι» Τσιόδρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.