Θεμιστοκλέους: Περισσότεροι από 8,5 εκατ. εμβολιασμοί έχουν γίνει στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την 1η δόση του εμβολίου, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 47,7% του γενικού πληθυσμού και 56% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ πάνω από 4.000.000 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 38,2% στον γενικό πληθυσμό και 45% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Κατά την ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε πως ξεκινά από την Τρίτη 6 Ιουλίου,το νέο πρόγραμμα της επιχείρησης «Ελευθερία», με εμβολιασμούς σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Healthstories.gr

Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και ραντεβού

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για όλα τα εμβόλια σημειώνοντας ότι για τα Moderna και Johnson&Johnson οι πολίτες μπορούν να βρουν ραντεβού για την επόμενη μέρα και για το Pfizer μετά από 3 μέρες.

Τέλος, επισήμανε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες πάνω από 200.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Ενδεικτικά, σήμερα μέχρι τις 5 το απόγευμα, πάνω από 36.000 πολίτες προγραμμάτισαν τον εμβολιασμό τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν σε μικρότερες ηλικιακά ομάδες.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών

Στη μάχη του εμβολιασμού ρίχνονται οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ

Αυξάνεται η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.