Στη μάχη του εμβολιασμού ρίχνονται οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ

Η περαιτέρω διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα και στη χώρας μας, καθώς και οι διπλάσιες μολύνσεις κατά την εβδομάδα που πέρασε -αύξηση κατά 80,6%-, θέτει σε εγρήγορση κυβέρνηση και υγιειονομικές αρχές.

Το κύριο μάλιστα χαρακτηριστικό της τελευταίας εβδομάδας, είναι η σημαντική μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, που για την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε κατά πέντε χρόνια φτάνοντας τα 27 έτη.

Στοχευμένες δράσεις εμβολιασμού

Η κυβέρνηση, με στοχευμένες δράσεις εμβολιασμού μέσω Κινητών Ομάδων θα επιχειρήσει  να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories.gr  από αύριο ξεκινά και το νέο πρόγραμμα της επιχείρησης «Ελευθερία», με εμβολιασμούς σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ.

Η αρχή της νέας αυτής δράσης θα ξεκινήσει από την Κρήτη και θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, όπως είχε ανακοινώσει κατά την περιοδεία του στο νησί, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Την ίδια ώρα, στη σημασία της εμπλοκής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της Κοινωνίας των Πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου σε αυτή την φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Εφαρμογή υγειονομικών μέτρων

“Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνουμε και τους εμβολιασμούς σε εκείνες τις περιοχές που έχουν χαμηλότερο μερίδιο του εθνικού μέσου όρου”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

” Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετές τέτοιες περιοχές και θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν.

Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας και σε ζητήματα ελέγχων, ειδικά σε καταστήματα στα οποία είναι πιο “επιρρεπή” -για να το πω έτσι ευγενικά- σε μία διασκέδαση, η οποία είναι συνυφασμένη με την πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε ότι “ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι” και “γι’ αυτό σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη δική σας συνδρομή θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη”.

Αύξηση ενεργών κρουσμάτων

” Ήδη από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Είναι της τάξης του 75%. Βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από 6.000 ενεργά κρούσματα σήμερα. Θέλω να τονίσω ότι τα πιο πολλά, αλλά όχι όλα, αφορούν κυρίως νέες ηλικίες. Από τη διερεύνηση που κάνει ο ΕΟΔΥ αλλά και η Πολιτική Προστασία προκύπτει ότι σχετίζονται -όπως τα περιμέναμε- κυρίως με  δραστηριότητες ψυχαγωγίας και κινητικότητας”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.